Zagrebačka slastičarnica 'Le Kolač' svaki tjedan objavljuje nove recepte. Izdvojile smo tri favorita

Brownie, cheesecake i riža na mlijeku nikad nisu izgledali tako neodoljivo kao s potpisom hvaljenog slastičara Roberta Hromalića

Zagrebačka slastičarnica 'Le Kolač' svaki tjedan objavljuje nove recepte. Izdvojile smo tri favorita

Otkako se nešto više od godinu dana otvorila u Zagrebu, slastičarnica Le Kolač ne prestaje oduševljavati svojim jednostavnim, ali jedinstvenim slasticama. 

Prostor na Petretićevom trgu iza Petrove crkve kupio je slastičar Robert Hromalić i od bivših vlasnika ostavio prepoznatljivo ime, ali u potpunosti promijenio koncept i pomno osmišljenim kolačima ubrzo osvojio zagrebačku publiku. 

U ovim prvim proljetnim danima bila bi prava uživancija sjediti na njihovoj terasi, ali okolnosti su takve kakve jesu, stoga proljetne dane provodimo u svojim domovima i nadamo se nekom boljem i sigurnijem vremenu.

Međutim, za sve nas koji ostajemo doma, ekipa iz slastičarnice 'Le Kolač' odlučila nas je razveseliti i na tjednoj bazi na svom Instagramu objavljivati različite recepte s detaljnim uputama

U nastavku smo izdvojile naša tri favorita koja možeš isprobati već danas:

Brownie

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 150°C, a u međuvremenu otopite maslac i čokoladu.

2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju.

3. Tako dobivenu mješavinu prelijte preko otopljene čokolade.

4. U istu zdjelu uz kontinuirano miješanje dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

5. Dodajte komadiće sjeckane čokolade, orahe i sol.

6. Napunite kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili.

6. Pecite 30 minuta.

Image

(Foto: Le Kolač)


Sastojci:

  • 150 g tamne čokolade 
  • 125 g maslaca 
  • 200 g kristal šećera
  • 2 jaja
  • 3 g vanilije (pasta ili aroma)
  • 100 g brašna
  • 3 g praška za pecivo
  • 1 g soli
  • 75 g komadića čokolade
  • 75 g sjeckanih oraha

Basque cheesecake

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2. Mikserom povežite krem sir, šećer i vaniliju (nekoliko minuta).

3. Dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati.

4. Dodajte suhe sastojke. 

5. Dodajte slatko vrhnje. 

6. Zagrijte pleh u pećnici. 

7. Napunite kalup (promjera 18 cm) obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta. 


(Foto: Le Kolač)


Sastojci:

  • 280 g krem sira
  • 130 g kristal šećera
  • 3 g vanilije (pasta ili aroma)
  • 14 g glatkog brašna
  • 2 g soli
  • 2 jaja
  • 200 g slatkog vrhnja

Riža na mlijeku

Priprema:

1. Sve sastojke stavite na laganu vatru i povremeno miješajući kuhajte 45 minuta.

2. Kada je gotovo, prebacite u čistu posudu i pustite da se ohladi.

(Foto: Le Kolač)


Sastojci:

  • 600 g mlijeka
  • 400 g slatkog vrhnja
  • 150 g arborio ili roma riže
  • 100 g smeđeg šećera
  • 4 g vanilije