RUČAK ZA 5

Za bolje instant rezance isprobaj ove trikove

Instant rezanci su pristupačni i jednostavni za pripremu, stoga predstavljaju izvrsno rješenje za brzi obrok. No evo kako mogu biti hranjiviji i još ukusniji

Instant rezanci
Foto: profimedia.hr

Instant rezanci su pristupačni i jednostavni za pripremu, stoga predstavljaju izvrsno rješenje za brzo zadovoljenje gladi. Većinom ih samo trebamo preliti vrućom vodom i ostaviti nekoliko minuta da upiju tekućinu i omekšaju. Dostupni su s različitim dodacima i umacima, ali ako želiš da budu instant rezanci još ukusniji i zadovoljavajući, isprobaj neki od ovih trikova.

Upotrijebi rezance za pripremu jela iz woka

Instant rezance skuhaj i ocijedi. Zatim ih brzo poprži s povrćem, mesom, kozicama ili tofuom te umakom po tvom izboru. Za obogaćivanje jela možeš koristiti začine i umake koji su priloženi rezancima ili pak neke druge po vlastitom izboru. Dodaci poput povrća, mesa, kozica i tofua podići će rezance na novu razinu, piše okusno.je.

Dodaj umak sriracha ili miso pastu

Ako voliš ljuta jela, rezancima dodaj srirachu, ljuti umak od crvene paprike i češnjaka. Ako želiš dodati pikantnost svojim jelima, rezancima možeš dodati umak sriracha ili miso pastu. Sriracha će im dati intenzivan pikantan okus, dok će miso pasta doprinijeti dubokim aromama. Dodaj ih prema vlastitom ukusu kako bi prilagodila ljutinu i okus jelu.

Eksperimentiraj s povrćem i mesom

Za raznolikost i bogatstvo okusa, dodaj različito povrće poput paprike, brokole, mrkve ili graška. Također, ubaci omiljeno meso, rakove ili tofu. Kombinacije su gotovo beskrajne pa se slobodno igraj i prilagodi jelo prema svojim preferencijama.

Posluži s klicama i svježim začinima

Za svježinu i dodatnu hrskavost, posluži jelo s klicama mungo graha ili bambusa. Svježi začini poput korijandera ili bosiljka dodat će aromu i učiniti jelo još privlačnijim.

Image
Foto: Pexels

S ovim jednostavnim trikovima možeš pretvoriti obične instant rezance u ukusno i zadovoljavajuće jelo iz woka, prilagođeno vlastitom ukusu. Dodaj i miso pastu, koja je napravljena od fermentiranih sojinih zrna i odlična je zamjena za sol, također pridonosi jačanju imunološkog sustava i probave.

Koristi kikiriki maslac

Za jelo s tajlandskim štihom skuhaj rezance prema uputama, ali nemoj staviti paket začina koji si dobila uz njih. Umjesto toga, umiješaj kikiriki maslac kako bi dobila bogat, kremast okus. Ovaj maslac dodat će jedinstvenu dimenziju jelu i stvoriti ukusan umak.

Slanina i jaje za bolji okus

Instant rezance možeš brzo i jednostavno obogatiti dodatkom prepržene slanine. Kako bi jelo učinila zasitnijim, prilikom posluživanja dodaj pečeno, meko ili tvrdo kuhano jaje. Ovo posljednje odlično će se slagati s rezancima i slaninom.

Dodaj povrće i skuhaj juhu

Rezance prelij vrućom vodom i ostavi da odstoje kako bi omekšali. Prema kraju kuhanja juhe, dodaj nekoliko listova zelenog povrća poput špinata, izvrstan dodatak su i svježe klice i nasjeckani mladi luk. Također možeš dodati nešto ukiseljenog ili smrznutog povrća, poput kukuruza, graška i mrkve. Ako koristiš smrznuto povrće, odmrzni ga prije dodavanja rezancima.

Dodaj malo kimchi umaka za slano-ljuti okus

Kimchi umak, koji možeš pronaći u specijaliziranim trgovinama, tradicionalni je korejski prilog od ukiseljenog i fermentiranog povrća. Možeš gs koristiti kao dodatak instant rezancima kako bi obroku dodala dodatne hranjive tvari, a istovremeno dobila ljutkast i slan okus.

Image
OMILJENO JELO

Recept za savršen domaći burek sa sirom gotov za manje od sat vremena