Vrijeme je za koktele: Top tri jednostavna koktela s pjenušcem!

Sigurno si već razmišljala o tome kako se ovo ljeto trebaš dobro rashladiti, a mi imamo osvježavajuće rješenje za tvoje nepce!

Vrijeme je za koktele: Top tri jednostavna koktela s pjenušcem!

Ljeto je vrijeme kada nas visoke temperature motiviraju za organiziranje kućnih druženja i pravljenje 'home made' koktela. Još ako uz njih idu osvježavajući, citrusni i voćni okusi - dobri kokteli su zajamčena stvar!

Zato smo za tebe pronašle tri varijante koktela s pjenušcem koji ti neće oduzeti previše vremena, a tebi i tvojim frendicama priuštit će pravi maraton užitka.

1. PJENUŠAVE MALINE

Potrebno ti je:

-270 g malina -1 pjenušavo vino  -1/2 limuna -30 g šećera -malo lišća metvice -1 kap crvenog bojila za hranu

Priprema:

Najprije, u šećer dodaj 1 kap crvenog bojila za hranu te promiješaj. U limunov sok uroni rubove čaša, a zatim rubove stavi u šećer. U blenderu izblendaj maline i dobiveni sok procijedi kroz sito kako bi uklonila sjemenke. Napokon pomiješaj maline s vinom u omjeru 1:4, a u čaše za vizualno atraktivniji izgled možeš dodati i velike komade malina koji će plutati na površini.


2. NIJE MOJITO, JOŠ JE BOLJE

Potrebno ti je:

-1 krastavac -80 g borovnica -1 limun -1 limeta -12 listova mente -1 pjenušavo vino -Gin

Priprema:

Ovaj koktel vrlo je sličan mojitu, međutim bez šećera. 
U zdjelu stavi mentu, borovnice i malo limuna te ih zgnječi vilicom kako bi pustili svoj miris i okus.  Zatim izreži kriške krastavca i dodaj ga u svaku čašu zajedno s krupnom smjesom iz zdjele. Prelij ih s Ginom i pjenušavim vinom u omjeru 1:5. Naravno, ne zaboravi dodati krišku limete na vrh čaše i nekoliko cijelih borovnica u tvoj koktel!


3. SMEĐI UŽITAK

Potrebno ti je:

-4 naranče -70 g đumbira -1 pjenušavo vino -100 g smeđeg šećera -1/2 limuna

Priprema:

Oguli đumbir i izreži ga na tanke kriške. Ocijedi naranče i zajedno s narančinim sokom kuhaj đumbir dok ne ostane 1,5/4 soka. Kada se sirup skuhao, iz njega izvadi đumbir i ostavi da se sirup ohladi na sobnoj temperaturi. Rub čaše uroni u limunov sok, zatim ga uvaljaj u smeđi šećer. Na kraju, pjenušac i sirup pomješaj u omjeru 6:1.
Čaše dodatno možeš ukrasiti s kriškama naranče.

P.s.: Pripazi s dodavanjem sirupa zbog intenzivno aromatičnog okusa đumbira.



I uživaj u rashlađenim okusima ljeta!