Test zona: Dr. Oetker Super kaša

Brz i jednostavan obrok s receptima

Test zona: Dr. Oetker Super kaša

Ovog tjedna imamo nešto drugačije u našoj Test zoni. Iz tjedna u tjedan obično vam predstavljamo svoju omiljenu kozmetiku i novitete, a ovog puta predstavljamo nešto što će vas nahraniti i njegovati iznutra - preukusne Dr. Oetker Super kaše (u više različitih okusa).

Najiskrenije, ujutro nemam niti volje niti želje puno "pimplati" oko spremanja doručka. Nemam vremena mutiti jaja ili guliti voće i povrće za Smoothieje. Ja sam naprosto osoba koja će te minute radije provesti dulje spavajući. Meni treba nešto brzo i jednostavno, zbog toga sam većinu vremena živjela od pekarskih proizvoda po koje se samo sjurite u pekaru ili trgovinu i spremni su za jelo.

Nažalost to baš i nije najzdravija opcija, jer o štetnosti bijelog brašna puno se pričalo i pisalo. Zato sam bila u potrazi za nečim jednostavnim, ukusnim i hranjivim (a još uz to je i toplo pa zbilja paše u ove zimske dane) - pa sam tako naletjela na Dr. Oetker zobene kaše, odnosno Super kašu (s dodatkom chia sjemenki). I zaljubila sam se u njih! I to toliko da sam ih čak počela transformirati u neke druge snackove i deserte. No o tome nešto kasnije - prvo da vidimo što ovaj slavni brend za proizvodnju hrane kaže o ovim kašama...

Image

Što kaže proizvođač?


Doručak je najbitniji dio dana, a mi u Dr. Oetkeru nastojimo ponuditi široku paletu proizvoda, koji će našim potrošačima omogućiti da započnu dan na pravi način.

Jedna od najuspješnijih inovacija iz Dr. Oetkera – Dr. Oetker Super kaša, prepoznata je od strane potrošača upravo zbog prepoznatljive, vrhunske Dr. Oetker kvalitete.

Uz ovaj brz, jednostavan, a istovremeno dobro balansirani obrok, koji pruža energiju i osjećaj sitosti, svaki doručak, međuobrok ili lagana večera postaju vrijeme za uživanje pružajući jedinstveni doživljaj.

U Dr. Oetkeru biramo samo najkvalitetnije sastojke uz najviše standarde i kontrole kvalitete, nastojeći uvijek zadovoljiti potrebe i zahtjeve suvremenog potrošača.

Image
Image

Što kažem ja?


Obično ove recenzije započinjemo opisom pakiranja, pa zašto to ne bismo učinili i ovdje? Iako ovdje estetika nije možda toliko važna kao i kod kreme ili parfema koje ćete držati na svom stolu ili polici - meni je uvijek lijepo kad neki proizvod ima privlačno pakiranje. A ove kaše su pakirane u vrećice modernog i uočljivog dizajna. Svaka ima drugačiju boju ovisno o pet okusa koji se nude - čokolada, vanilija, malina, jabuka i cimet te brusnica.

A kad već govorimo o okusima, naravno, morala sam ih isprobati sve. Čokolada i vanilija su klasici kod kojih se ne može "fulati" u njima će uživati apsolutno svi. Dodatni plus su dodatak sjeckanih kakao sjemenki i prirodne vanilije.

Jako mi se sviđa i što su u ponudi čak tri voćne opcije - i što one imaju pravi okus i komadiće navedenog voća u sebi (često mi kod tih voćnih proizvoda zna sve imati nekakav sličan okus, no ne i ovdje). Jabuka i cimet savršeno se sljubljuju, brusnica ima predivan kiselkast i pomalo reski okus, dok je malina nježnog i blagog okusa ovog ukusnog bobičastog voća.

O jednostavnosti pripreme ovih kaša ne treba se puno govoriti - gotove su već za tri do pet minuta - i sve što je potrebno je preliti ih sa 125 ml vrele vode ili mlijeka.  Kaša se lako umiješa - ne stvaraju se nezgodne grudice kao kod nekih sličnih proizvoda. I to je otprilike to! Već za par minuta imati fini, aromatični obrok - doručak, ručak, večeru ili kada god ga već preferirate.

I sve to dobijete već za samo nekoliko kuna (u trgovinama se može pronaći već i od 4.50 kn), to je meni osobno puno bolji odabir od pekarskih proizvoda. Ne znam što bih još mogla ovdje nadodati jer okusa ima i više nego dovoljno da ne dosadi stalno jedan te isti. Možda da u budućnosti naprave i nešto s okusom kokosa?

Ja sam se potpuno "navukla" na ove zobene kaše, a već sam spomenula da ih koristim i u spravljanju nekih snackova i deserata. Do toga je došlo jer sam slučajno naletjela na recept za kekse koji su se bazirali na zobenoj kaši. S Dr. Oetker Super kašom već imate aromatiziranu kašu za takve deserte i snackove. Isprobajte neki od recepata u nastavku...

Image
Image
Image

Energetske kuglice od zobene kaše

Image



Sastojci
1 (već pripremljena) Dr. Oetker kaša (ovog puta korištena je Vanilija)
1/2 šalice naribanog kokosa
50 g kikiriki maslaca
1 žlica sitno nasjeckane crne čokolade (barem 70%)
1 žlica meda ili stevije po ukusu

Priprema
Sve sastojke pomiješati i oblikovati u malene (ili veće, kakve god želite) kuglice koje možete odmah jesti, ili ih ohladite u hladnjaku.

Ukusni keksi od zobene kaše

Image



Sastojci
1 šalica brašna (2.5 dcl)
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1/2 žličice cimeta
1/3 šalice smeđeg šećera ili stavite onoliko stevije koliko želite slatko
1/3 šalice kokosovog ulja, rastopljenog
1 jaje
2 (već pripremljene) Dr. Oetker kaše (korištena je jabuka i cimet)
po želji dodajte sjeckane orahe ili lješnjake

Priprema
Pomiješajte te prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umutite jaje, ulje, cimet, sol i šećer (ili steviju), dodajte i već pripremljenu kašu. U mokru smjesu umiješajte suhu smjesu i dobro umijesite. Oblikujte kekse - ili ih žlicom stavite na lim za pečenje s dosta prostora između. Pecite na 190 stupnjeva 12-15 minuta (ne moraju porumeniti kao ovi na fotki, meni su se naprosto malo prepekli ovog puta - valjda zato jer sam ih htjela pofotkati).

Muffini (ili slatki kruh) od zobene kaše

Image



Sastojci
2 (već pripremljene) Dr. Oetker kaše (korištena je od čokolade)
1 i 1/4 šalice brašna (1 šalica je 2.5 dcl)
1/3 šalice smeđeg šećera ili stavite onoliko stevije koliko želite slatko
1/2 žličice soli
1 vrećica praška za pecivo
1/3 šalice mlijeka
1/4 šalice ulja
1 jaje

Priprema
Sve pomiješajte (smjesa mora biti prilično gusta, ali ne toliko gusta da je žlicom ne možete stavljati u kalupe za muffine - po potrebi dodajte malo mlijeka ili brašna) i rasporedite u kalupe za muffine - napunite ih da su 3/4 puni. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta. Ako pečete slatki kruh pecite desetak minuta duže. Probajte čačkalicom je li gotovo. Ako pečete slatki kruh ostavite u papiru da se ohladi jer će se vruć raspadati – sočan je i mekan. Ja sam ovog puta ispekla kruh jer sam se, tek nakon što sam pripremila smjesu, sjetila da sam kalupe za muffine posudila sestri. :) No, bilo je jednako sočno i ukusno!