RECEPT U SLIKAMA

Brzi ručak na žlicu: Recept za svinjski gulaš s vrhnjem i paprikom

Ovo ukusno jelo savršena je ideja za obiteljski ručak i odlično pristaje uz posljednje dane zime koji su nas ponekad još znaju iznenaditi hladnoćom pa nam treba nešto na žlicu da se ugrijemo

svinjski_gulas.PNG
Foto: Su.S./okusno.je

Za ovaj recept treba ti samo nekoliko poznatih sastojaka i svega pola sata pripreme - i na stolu ćeš imati vrlo ukusan obrok koji možeš poslužiti uz krumpir, rižu ili tjesteninu.

Sastojci za 4 osobe

  • 500 g svinjskog karea (može također i svinjski but)
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica mljevene crvene paprike
  • sol i mljeveni crni papar
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • 1 veliki luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 150 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 dl vode ili temeljca
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • svježi peršin

Postupak

  • Meso narežemo na komadiće veličine zalogaja, koje uvaljamo u smjesu brašna, mljevene paprike, soli i papra.
  • Papriku i gljive očistimo i operemo. Gljive po potrebi brzo isperemo pod tekućom vodom i posušimo. Papriku narežemo na malo veće kocke, a šampinjone na ploške. Luk i češnjak ogulimo te ih sitno nasjeckamo odvojeno.
  • U većoj tavi ugrijemo ulje i na njemu zlatno smeđe popržimo komadiće mesa. Poprženo meso stavimo na tanjur.
  • U tavu dodamo još malo ulja, a zatim u njemu pet minuta pržimo luk, gljive i papriku.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
  • Na kraju dodamo i češnjak. Kada zamiriše, u tavu vraćamo meso i sve zalijemo temeljcem ili vodom. Kuhamo na umjerenoj temperaturi 10 do 15 minuta, ovisno o veličini komadića mesa.
  • Na kraju umiješamo vrhnje za kuhanje, zagrijemo do vrenja i maknemo s vatre.
  • Posluženi obrok ukrasimo sjeckanim peršinom i odabranim prilogom, piše okusno.je.
Image
Foto: Su.S./okusno.je
Image
OMILJENO JELO

Recept za savršen domaći burek sa sirom gotov za manje od sat vremena