
Od jaja do krumpirića: 6 namirnica koje možeš pripremiti i u mikrovalnoj pećnici

Otkad je imaš u domu mikrovalnu vjerojatno koristiš za podgrijavanje jela ili pečenje kokica. Tako si olakšaš posao jer nema prljanja radne površine ili paljenja ploče za kuhanje. Jednostavno okreneš ili pritisneš gumb i jelo je zagrijano. No, izgleda da podcjenjujemo ovaj mali kućanski uređaj.
Neki autori kuharica za
Evo o kojim se namirnicama radi. Neke od njih su idealne za brzinski doručak.
Jaja
Teško da si ikad jaja stavila u mikrovalnu, no autorica knjige
I ne samo to – kuharica Tara Ippolito dodala je da mikrovalnu koristi i za pripremu kajgane, i to vrlo jednostavno
Francuski tost
Jaja nisu jedina namirnica koje volimo za doručak, a mogu se brzo pripremiti u mikrovalnoj. Ippolito kaže da se francuski tost vrlo lako priprema, i to tako da narežeš kruh, staviš kriške u posudu primjerenu mikrovalnoj, dodaš sastojke po želji i 'okreneš' mikrovalnu na dvije do pet minuta. Kao najveća prednost izdvaja se i manje čišćenja.
Pečeni krumpir
Autorica kuharica Ally Lazare kaže da se i krumpir može pripremati u mikrovalnoj. Radije bira mikrovalnu nego štednjak čime si, tvrdi, skraćuje pripremu i proces čišćenja.
Prženi luk
Prema Levin, i luk se može 'ispržiti' u mikrovalnoj
Začini
Možda se pitaš tko bi grijao začine, no stavljanjem suhih začina u mikrovalnu izdvajaš srž začina. Time bi arome mogle biti oštrije što može doprinijeti aromatičnosti tvog jela.

Kako ti se sviđa? Martina Filić se želi sama našminkati za svoju svadbu, pogledaj njezin look

'Sjene prošlosti': Šok na tulumu! Neočekivana osoba stane na Nikinu stranu

Kraljevske kombinacije za svaki dan: Odjeni se poput kraljice Letizije i Ranije
