Serviranje pribora za jelo

Serviranje pribora za jelo često može stvarati glavobolje. Naučite jednom za svagda kako se pravilno postavlja stol.

Serviranje pribora za jelo

Svi se ponekad mučimo s tim kako pravilno postaviti stol. Kada nam u goste dolazi veći broj ljudi, željeli bismo to napraviti po pravilima, stoga u nastavku pročitajte kako se serviranje pribora za jelo vrši pravilno. 

Image


(FOTO: Pixabay) 

Serviranje pribora za jelo

Dakle, kao prva stvar, pribor treba biti postavljen s lijeva na desno: vilica, nož, žlica. Postavite ih tako da gosti prilikom korištenja idu od vanjskog prema unutarnjem priboru. Tanjur se postavlja između vilice i noža. Nadalje, oštrica noža treba biti okrenuta prema tanjuru.
Imajte na umu da se kruta hrana postavlja s lijeve strane, a tekuća s desne zbog toga će tanjur za kruh i salata biti postavljeni s lijeve strane, iznad vilice, a čaše s desne strane, iznad noža i žlice. Mali nož za maslac postavite na tanjur za kruh.
Ako ćete posluživati desert možete staviti posebnu, manju vilicu na lijevu stranu, između vilice za odrezak i tanjura ili iznad tanjura.
Salveta se stavlja ispod vilice ili pokraj nje.

Ovako se pravilno izvodi serviranje pribora za jelo