Ribafish posve iskreno o svom voditeljskom angažmanu, filekima te ide li ljubav doista kroz želudac

Ususret sedmoj sezoni kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', razgovarala sam s najnovijim članom ekipe - Domagojem Jakopovićem Ribafishom

Ribafish posve iskreno o svom voditeljskom angažmanu, filekima te ide li ljubav doista kroz želudac
Foto: RTL

Snimanje showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' u punom je jeku, a osim novog studija i novog koncepta, sedma sezona poznate kulinarske emisije dobiva muško pojačanje - gastro kolumnist Domagoj Jakopović, poznatiji kao Ribafish, pridružio se Doris Pinčić Rogoznica u voditeljskoj ulozi

Image


Kako se je snašao na snimanju, kuhaju li bolje žene ili muškarci i što je najodvratnije šo je ikad probao, otkrio mi je uvijek nasmijan i duhovit Ribafish:

Jesi li imao tremu na snimanju? 

Iskreno, da! Žiri i Doris su se ljuljali kao na stadionu kada bih u prvih nekoliko epizoda stao među njih. Problem je u tome što su oni već dobro uhodana ekipa s bezbroj utakmica u nogama, a ja sam ipak do sada bio onaj koji se skriva iza svojih tekstova. 

Čemu se najviše veseliš u radu na emisiji?

Volim se vidjeti kako napredujem i svladavam gore spomenutu tremu, a jako me vesele i razgovori u backstageu s vrsnim stručnjacima. Ponio sam i bilježnicu da zapisujem sve trikove koje sam čuo tamo. Naravno, najslađe je nakon ocjenjivanja svratiti do natjecatelja i ogrepsti se o koji kolačić, batačić, pohanac... Kandidati su ove godine sjajni, veseli, vrijedni, zabavni, a malčice sam se i zaljubio u dvije prekrasne mlade dame. 


Image



Da moraš birati koje jelo moraš jesti do kraja života, koje bi to bilo?

Pun frižider! Uglavnom, juha na sto načina (ako se ubraja i meso i povrće iz juhe)... Ipak, mislim da je traženi odgovor – sendvič!

Što najviše voliš kuhati? 

Obožavam kuhati fileke, bukovače u šlafroku, jetrica u svim oblicima i sve s roštilja. Znate onaj trenutak kad većina ljudi na tulumu ode kući ili zalegne, pa se netko nađe gladan i krene kuhati s namirnicama koje je našao u tuđem frižideru, od juhe, preko sarme, pašticade i svega što je jestivo? E, to sam vam ja!

Tko bolje kuha - žene ili muškarci?

Nema tu točnog odgovora. Em smo svi zasebne jedinke, em se o ukusima ne razgovara, em je divno kad ti bilo tko išta skuha ako si fakat gladan. U tom izboru sam apsolutni pacifist! Potpuno mi je svejedno kuha li mi Zirojević ili Priska, kad znam da će oboje to učiniti savršeno.

Je li moguće zavesti ženu s kuhanjem? Postoji li neki univerzalni recept za osvajanje svake žene?

Naravno. Mudre žene će uvijek nahvaliti lika koji im kuha, kako bi ga stalno hvalile pa da one ne moraju kuhati. Kuhanje je predivna stvar ako to radiš iz hobija, kad ti se hoće, za ekipu, ljubav, sebe... ali iz gušta. Kao profesija, mislim da je to jako teško, kompleksno i vrlo ozbiljno zanimanje. Zato treba cijeniti svakoga tko skuha išta, a mogu se pohvaliti da su moje sarme, grah i špageti na bijelo s inćunima i češnjakom lomili mnoga srca. Dobro, barem deset njih. Ok, dva...


Image


Proputovao si cijelu Lijepu našu, ali i šire. Gdje se u Hrvatskoj najbolje jede? Koja svjetska kuhinja ti je posebno draga? 

Najbolje se jede kod bake. Nažalost, obje su na nebesima, pa tako uživam gdjegod stignem. Jako volim meso, povrće, žlicu, ma sve volim... Obožavam i najjednostavniju kuhinju, kao i onu najsofisticiraniju, pa ću biti sretan i u Navu, Noelu, Pelegriniju ili Boškincu, isto kao i u nekoj „birtijetini“ u Zagori na pašti fažol, oglavini ili brizlama. Treba se veseliti sitnicama, pa će doći i krupnice. Postoji li uopće ta riječ?

Što je najodvratnije što si ikad probao od hrane? Jesi li ikad nešto odbio pojesti?

Ne možeš donijeti zaključak o nečemu ako samo gledaš ili mirišiš jer onda nitko ne bi jeo recimo gorgonzolu ili odležani steak. Nikad nisam ništa jestivo odbio pojesti, a jednom kad budemo imali više vremena pričat ću vam o islandskom krepanom morskom psu, kambodžanskom fetusu od patke, cvrčcima u Vijetnamu, a i u JNA sam pojeo sardinu iz 1956....

Budući da si veliki gurman, postoji li nešto od hrane što zapravo ne voliš i nikako ne možeš smisliti?

Ima neke hrane koja me ostavlja ravnodušnom, no sve je dobro kad nema ničeg drugog. Bitno je kod kuhanja ne pretjerivati s nekim začinom, dobro termički obraditi namirnicu, provjeriti da nije otrovna, slušati pravila struke i dodati neki svoj touch. Moja je sreća što mi ne treba slatko i što mi je par frendova reklo da previše suhomesnatih proizvoda hoće dozvati giht, pa se malo pazim. Uglavnom, osim nafte, jedem sve, a baš i ne obilazim razvikane lance brze prehrane. Kraj toliko divnih svježih i kvalitetnih namirnica širom planeta, tu me se baš i nećete nagledati.

Sedmu sezonu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' prati uskoro na RTL-u!

(Foto: RTL Press)