
Pašteta od tune zvijezda je kuhinje: Imamo 3 jednostavna recepta

Kad pomislimo na brze i jednostavne obroke koji ne traže puno kuhanja, ali svejedno nude bogat okus i svestranost, pašteta od tune često je na vrhu liste. Bilo da ti treba lagani doručak, zdrava užina, punjenje za sendviče ili nešto što možeš ponijeti na posao – domaća pašteta od tune je uvijek dobra ideja.
Za razliku od kupovne, koju često prati dugačak popis sastojaka, domaća verzija ti omogućuje da točno znaš što jedeš – i da prilagodiš okus svom nepcu. U nastavku ti donosimo tri ukusne varijacije koje možeš pripremiti u svega nekoliko minuta, s namirnicama koje vjerojatno već imaš u kuhinji.
Bez kuhanja, bez kompliciranja – samo ti, blender i malo kreativnosti.
Domaća pašteta od tune
Sastojci:
1 konzerva tune (u vodi ili u ulju, prema želji) – cca 150 g ocijeđene
2 žlice krem sira (npr. ABC, Philadelphia)
1 žličica senfa (dijon ili klasični)
1 žlica majoneze
1 žlica limunovog soka
Prstohvat soli
Svježe mljeveni papar
Po želji: kapari, masline, peršin, chili
Priprema:
Ocijedi tunu dobro kako pašteta ne bi bila previše tekuća.
U posudu dodaj tunu, krem sir, senf, majonezu (ako koristiš) i limunov sok.
Sve zajedno dobro izmiksaj štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobiješ glatku, kremastu teksturu.
Začini po ukusu solju i paprom.
Po želji umiješaj sitno sjeckane kapare, peršin ili masline za dodatni okus.
Čuvaj u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana.
Pašteta od tune s kuhanim jajima
Sastojci:
1 konzerva tune (u vodi ili ulju)
2 tvrdo kuhana jaja
2 žlice majoneze
1 žličica senfa
1 žlica limunovog soka
Prstohvat soli i papra
Po želji: malo sitno sjeckanog luka ili kiselih krastavaca
Priprema:
Ocijedi tunu i usitni jaja vilicom.
Sve sastojke stavi u zdjelu ili blender – dodaj tunu, majonezu, senf, limun, začine i dodatke po želji.
Izmiksaj ili dobro promiješaj dok ne dobiješ kremastu smjesu.
Čuvaj u hladnjaku do 3 dana.
Pašteta od tune s maslacem i začinima
Sastojci:
1 konzerva tune (ocijeđena)
50 g maslaca (omekšalog)
1 žličica senfa
1 žlica soka od limuna ili jabučnog octa
Malo dimljene paprike ili curry praha (po želji)
Sol i papar
Sjeckani svježi vlasac ili peršin
Priprema:
Tunu i omekšali maslac dobro sjedini vilicom ili izmiksaj u blenderu.
Dodaj senf, limunov sok i začine – sve dobro promiješaj dok ne dobiješ glatku, aromatičnu smjesu.
Umiješaj svježi peršin ili vlasac za svježinu.
Posluži uz prepečenac, dvopek ili tople kiflice.

Korejska skincare rutina osvojila je svijet jer je put do blistave i svilene kože

Smeđe jakne svuda su oko nas, donosimo najljepše iz aktualne ponude

Tko je Nara Aziza Smith? Ima 24 godine, četvero djece i jedno jelo kuha satima
