Pronašle smo recept za savršeni blagdanski zimski kuglof

Osim što ćeš u dom unijeti miris cimeta, naranči i brusnica, uz pomno odabranu dekoraciju sve ćeš goste ostaviti bez daha

Pronašle smo recept za savršeni blagdanski zimski kuglof

Kuharske slastice i postavljeni stolovi karakteristični su za blagdansko vrijeme. Začini ih novim receptom za zimski kuglof i ukrasi ga tako da sve goste ostaviš bez daha. Ako ga pripremaš sama doma, bit će mnogo ukusniji i ljepše će izgledati. Fotografije pripremljenog kuglofa s brižno odabranom dekoracijom zasigurno će još neko vrijeme kružiti uokolo.


Image


Osim toga, u dom ćeš pečenjem unijeti miris cimeta, naranči i brusnica. Za dekoraciju se možeš pobrinuti blagdanskim salvetama iz zimske kolekcije Paloma. Uz njihovu pomoć, svojoj dekoraciji dodat ćeš više života i stvoriti modernu, elegantnu i toplu kućnu atmosferu. Idealne su za izražavanje više zimske atmosfere i dočaravaju zimsku bajku u tvom domu. A za još više ideja kako pripremiti dekoraciju sa salvetama, posjeti Instagram profil Paloma. Sada samo stavi pregaču i kreni s pečenjem! 

Zimski kuglof

Image


Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 150 ml ulja
  • korica i sok 1 naranče
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 150 g smeđeg ili bijelog šećera (može i pola/pola)
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 vanilijev šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • šaka brusnica
  • šaka grožđica

Priprema:

1. Pećnicu ugrij na 200 °C. Kalup za kuglof namasti i pospi brašnom (prema količini kuglof se može peći u manjim ili većim kalupima).

2. Sve sastojke kuglofa pjenasto umuti i smjesu izlij u kalup. Peci u pećnici otprilike 30 do 40 minuta, ovisno o pećnici.

3. Na kraju pečenja na kuglof možeš staviti komad namašćenog papira na pečenje da gornji dio kuglofa ne bi previše potamnio. 

4. Ako radiš glazuru, za nju pjenasto umuti 1 bjelanjak i dodaj otprilike 200 do 250 g šećera u prahu ili više. Smjesa mora biti jako gusta tako da je jedva miješaš. Glazuru prelij po već ohlađenom kuglofu i ostavi da se osuši. Kuglof nemoj pomicati jer se glazura može pokvariti.

(Foto: Domaćica)