Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Posebna veganska večera u restoranu Matrix oduševila je goste i obilježila mjesec veganske prehrane!

U suradnji s vege food blogericom Cookie Djo, zagrebački je restoran Matrix jedinstvenim menijem od pet sljedova jela biljnog porijekla podržao Veganuary, mjesec veganske prehrane

ZENA.HR_tempeh i tikva_foto @chef.hazo Kresnik Haziri-min.JPG
Budi najbolja verzija sebe.

Nakon vrhunskog doživljaja povodom Svjetskog dana veganstva u listopadu, ove je subote zagrebački restoran Matrix obilježio Veganuary. Veganuary je globalni pokret koji potiče isprobavanje veganske prehrane u siječnju s ciljem promicanja prehrane biljnog porijekla, zaštite planeta i poboljšanja ljudskog zdravlja, a Matrix je tom prigodom gostima servirao specijalan menu od 5 sljedova, koji je oduševio vegane, ali i sve one koji su se prvi put susreli s tom vrstom prehrane.

shimmer fallback

Posebna gošća večere, koja je osmislila kreativan veganski menu i u suradnji s Matrixovim timom pripremala hranu, poznata je food blogerica i influencerica Martina Đođo, znana i kao Cookie Djo, koja na društvenim mrežama svojim pratiteljima svakodnevno otkriva nove jednostavne i ukusne recepte za veganska jela. Osim otkrivanja novih okusa, svojim receptima svakodnevno razbija predrasude o veganskoj prehrani kao bezukusnoj i dosadnoj, u što smo se itekako uvjerili na večerama u listopadu i ove subote.

Za večeru u restoranu Matrix, koji je ovom prigodom bio popunjen u oba termina večere, vegan-food blogerica pripremila je 5 vrhunskih slijedova veganskih specijaliteta od lokalnih i sezonskih namirnica isključivo biljnog porijekla.

shimmer fallback

Ubrzo nakon dolaska i odlične preporuke vina Matrixovog osoblja koje se savršeno sljubilo uz prvi slijed, za stol su stigle košarice s bijelim grahom. Kremasti bijeli grah u košaricama od rižinog papira s tostiranim bademima i domaćim kimchijem postavio je visoke kriterije za daljnji tijek večere, ali već je sljedeće jelo naznačilo da večera ide samo nabolje. Panirana ljutkasta kuglica od batata, špinata, mrkve i cvjetače u umaku od sojinog jogurta s koprom bila je zalogaj čistog užitka, savršeno balansiranih okusa i omjera blago pikantnog, slatkog i kiselog. Treći slijed odveo nas je na daleki istok, miso juha od povrća i tofua s domaćim ramen rezancima, nori algom, tahinijem i mayu uljem, bila je odličan uvod u glavno jelo koje je spojilo okuse istoka s poznatim domaćim okusima. Tako je za glavno jelo poslužen grilani tempeh s pečenom hokaido tikvom, hummusom i salatom s ječmom i pinjolima, vrhunac večere koji je zaokružio sve dotadašnje sljedove. Iako se iz naziva deserta dalo zaključiti kako će za stol stići topla šalica kave s lješnjakom, Cappuccino Lješnjak je, na ugodno iznenađenje gostiju, bila cappuccino mousse krema i maslac od lješnjaka na biskvitu s lješnjacima, koji je bio peti i zadnji slijed večere, koja je dostojanstveno obilježila ovogodišnji Veganary.

shimmer fallback

Iako je za ovu prigodu osmišljen jedinstveni menu specijaliteta veganske prehrane, restoran Matrix u svojoj ponudi svakodnevno drži nekoliko svježe pripremljenih veganskih jela, u kojima ćete uživati i ako ne prakticirate tu vrstu prehrane. Za obavijesti o ovakvim jedinstvenim i pristupačnim večerama u budućnosti, na društvenim mrežama pratite restoran Matrix i Martinin Instagram, sigurno ćete imati još prilika uživati u njihovim delicijima!

shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.