Ukusno i brzo

Nauči kako kod kuće napraviti savršene spring rolls

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi ovaj put nas uči kako napraviti savršene spring rolls koje će oduševiti kako tvoje ukućane tako i tebe

Ivana Perić Rabhi naša stalna suradnica nedavno nas je naučila kako raditi mnogima omiljeni sushi kod kuće. Ovaj put ostajemo u tom azijskom okruženju, no ovaj put radile smo spring rolls i to bez mesa i glutena. Upravo iz tog razloga Ivanine spring rolls savršene su za sve one koji boluju od celikaje ili im jednostavno ne odgovara gluten, a nas su jednostavno oduševile.

Image
Foto: Unsplash

"Obožavam spring rolls, i mogla bi ih pojesti "brdo", ali to neće pomoći mojoj liniji na kojoj radim.. Ipak, rolice upiju tu masnoću, pa osim toga lisnato tijesto....a to je tek predjelo u nekim restoranima. Kad mi dodje glavno jelo već sam sita i bude mi žao što ću opet pojesti previše.", objasnila nam je Ivana koja spring rolls ipak priprema na drugačiji način. Naime, s rižinim tortiljama.

Image

Kako kod kuće napraviti maki sushi?

"Slučajno sam u trgovini vidjela rižine tortilje, koje su me podsjetile na jedan restoran u Parizu gdje sam jela springs rolls s rižinim tijestom i odmah mi je sinula ideja. Napravit ću od njih rolice! I da, zaista su nadmašile moja očekivanja. Jednostavne i brze za koristiti, imaju i tu vizualnu ljepotu. Tijesto je prozirno pa ćete s lakoćom prepoznati punjenje. Isticat će se repovi škampi, tanko rezana mrkvica, losos, piletina, ma što god odlučili staviti u svoje rolice", kaže nam Ivana koja upravo ovaj recept koristi za laganiju večeru kod kuće ili kad joj dođu prijatelji.

Vegetarijanske spring rolls

Sastojci:

1 pakiranje rižinih tortilja

2 kom mrkve

1 tikvica

1 četvrtina svježeg naribanog kupusa

2 mlada luka sitno rezana

1 žlica maslinovog ulja

Kokosovo ulje za prženje

Soja sos

Priprema:

Narezati na trakice svježi kupus, mrkvu , tikvice, mladi luk. Zagrijati wok.

U wok staviti 1 žlicu maslinovog ulja te ubaciti kupus, zatim mrkvu, tikvice i mladi luk .Dinstati dok ne uvene te dodati soja sos. Povrće bi trebalo biti malo hrskavo, pa pazite da vam ovaj dio tako i ostane. Listove tortilja prije upotrebe uronite u vruću vodu da se smekšaju a zatim ih napunite. Zamotajte ih kako bi dobili oblik rolice. Kad napunite sve rolice , pržite ih u zagrijanom ulju 10-tak minuta s jedne i druge strane. Kad su gotove, odložite ih na papirnati ručnik da upiju višak ulja. Poslužite ih tople uz slatko kiseli umak.

I to je to. Dobar tek.