Nakon pobjede u 'Tri, dva, jedan - kuhaj', Kristijan Benić pokreće online školu kuhanja

Razgovarala sam s Kristijanom Benićem, pobjednikom četvrte sezone showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' i kandidatom novog izdanja omiljene kulinarske emisije - 'Večera za 5 na selu'

Nakon pobjede u 'Tri, dva, jedan - kuhaj', Kristijan Benić pokreće online školu kuhanja

Jedna od naših najpopularnijih kulinarskih emisija - 'Večera za 5' - vraća se ponovno na male ekrane, ali ovog puta u malo drugačijem izdanju.

Naime, 'Večera za 5 na selu' sa svojim prikazivanjem počinje u ponedjeljak, 27. svibnja u 21 sat na RTL-u, a gledateljima će između ostalog proširiti gastro vidike, otkriti nove okuse i recepte stare više od 100 godina te prikazati sve ljepote naše zemlje.

Tom prilikom razgovarala sam s jednim od kandidata, Kristijanom Benićem, pobjednikom četvrte sezone showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'. Kristijan je 33-godišnji zaljubljenik u kuhanje, koji je inače rodom iz Belog Manastira, ali Slavoniju je zamijenio Istrom pa sada živi u blizini Poreča, u mjestu Kukci. 


Iako mu kuhanje još uvijek nije primarni izvor zarade, volio bi to promijeniti, a s obzirom na svoje planove te strast i ljubav prema kuhanju - sigurna sam da hoće. Evo što mi je sve otkrio:


Što ćeš pokazati u Večeri za 5 na selu, a da mi možeš otkriti?

Fusion moderne i tradicionalne kuhinje. Znači, mješavina tradicionalne s modernom kuhinjom. To i najviše volim kuhati. 

Uskoro pokrećeš online školu kuhanja za početnike. Što mi možeš reći o tom projektu?

To je projekt koji će krenuti nakon sezone jer trenutno radim na recepciji svoj klasični standardni posao. Meni je kuhanje i dalje hobi, nije mi to primarni izvor zarade, ali volio bih da se to promijeni. Ideja je otvoriti školu kuhanja, kako bi se moglo kuhati iz udobnosti svog doma, da ljudi ne moraju izlaziti van na tečaj nego da jednostavno otklope laptop i putem računala vide mene kako radim te se pratimo korak po korak. Ideja je da bude interaktivno, da mogu postavljati pitanja i na taj način ćemo napraviti online tečaj kuhanja, da doslovno radimo uživo, ali online. 


Čula sam da tijekom ljetne sezone kuhaš turistima u svom domu. Kako to izgleda?

To je fora, to mi je passion projekt. To je projekt kao 'couch surfing', gdje ljudi idu jedni kod drugih spavati besplatno, a 'EatWith' je stranica putem koje ljudi idu jedni kod drugih jesti uz nadoknadu osnovnih troškova. To mi nije nikakav izvor zarade, da se razumijemo. Znači, ovdje ljudi samo plate trošak namirnica koje si ti napravio i ti njima napraviš jelo ili meni koji si oni sami biraju. Najveća fora je u druženju i stjecanju novih poznanstava, prijateljstava - da vas kuhinja spoji na međunarodnom nivou. Dolazili su mi iz svih krajeva svijeta i to je baš fora zbog te razmjene i ljubavi prema kuhanju s ljudima. Ideju sam dobio još na snimanju 'Tri, dva, jedan - kuhaj' od Lene Jurić, gospođe koja se bavi 'raw food' kuhinjom. Ona mi je spomenula da sa suprugom stalno ugošćuje ljude iz cijelog svijeta. To mi je zvučalo jako fora pa sam si rekao da ću nakon završetka showa to sigurno isprobati. 

Koje je tvoje najdraže jelo za koje znaš da će uvijek proći kod ljudi?


'Sous – vide' steak s pljukancima i tartufima. To mi je uvijek pogodak. Tko god je probao, volio bi ponovno probati.