Najslađi ukras uskrsnog stola: Ova peciva u obliku zečića oduševit će tvoje mališane

Uskrs nam je sve bliže, vrijeme je da osmisliš savršen blagdanski meni. Vjerujemo da će se ovi zečići savršeno uklopiti

Najslađi ukras uskrsnog stola: Ova peciva u obliku zečića oduševit će tvoje mališane

Tradicionalna hrana poput šunke, kuhanih jaja, svježeg sira i mladog luka obavezni su dio uskršnjeg doručka. Ako uz tradiciju voliš isprobati i nešto modernije, imamo savršen recept za tebe. Ova peciva u obliku zečića vrlo su zabavna i jednostavna za izradu, a sigurne smo da će se tvoji mališani oduševiti kada ih ugledaju na stolu. 

Image
Za vesele i razigrane uskrsne praznike

Pronašle smo preslatke dekoracije za Uskrs koje će se uklopiti u svaki dom

Image


Potrebno ti je:

  • 3 šalice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 kocka svježeg kvasca ili vrećica suhog
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1 žličica soli
  • ¼ šalice vode
  • 2 žlice maslaca
  • 1 jaje
  • Crni papar u zrnu


Postupak:

1. Na laganoj vatri zagrij maslac, vodu i vrhnje dok se maslac ne otopi. U mlaku smjesu dodaj kvasac i šećer. Pričekaj nekoliko minuta dok se kvasac ne zapjeni.

2. U smjesu dodaj ostale sastojke i umijesi tijesto. Ostavi tijesto da miruje oko pola sata, odnosno dok mu se ne podupla volumen.

3. Tijesto lagano premijesi i nareži na 16 jednakih dijelova. Svaki dio bi trebao biti oko 47 grama. 

4. Svaki komad oblikuj u kuglicu i zatim malo izduži u nešto ovalniji oblik. Postavi svih 16 komada na papir za pečenje kojim si prethodno obložila posudu za pečenje. 

5. Škarama oblikuj dva uha na užem dijelu ovalnog tijesta kao što je prikazano na snimci. 

via GIPHY

6. Čačkalicama napravi male udubine za oči i u njih umetni zrna crnog papra. 

7. Peciva peci na 190 stupnjeva Celzijevih oko 15 minuta ili dok ne postanu rumena. 

Image