Kako samljeti rogač?

Rogač je veoma ljekovita biljka od koje se može praviti čaj. No, prije toga morate ga samljeti. U nastavku saznajte kako samljeti rogač.

Kako samljeti rogač?

Rogač je zimzeleno mediteransko stablo koje obilato rađa smeđim jestivim mahunama koje u sebi sadrže mahune. Rogač je veoma ljekovit, a često se od njega pravi čaj. No, može se koristiti i u kulinarstvu, a tada ćete ga trebati samljeti. A kako samljeti rogač?

Image


(FOTO: Pixabay) 

Iz mahuna rogača prvotno izvadite sjemenke. Možete koristiti deblje škare ili bat za meso kako biste ih lakše razbili. U ovom se dijelu mnogi pitaju kako samljeti rogač, no to je zapravo veoma jednostavno. Ostatke mahuna ubacite u mlinac za kavu i meljite dok ne dobijete brašnastu masu. 

Potom brašno još jednom prođite kroz cjedilo kako biste razdvojili samo najmanja zrna, dok ona veća možete odvojiti u drugu posudu. 

Zbog jakog vezivnog svojstva odličan je u pripremi slastica i proizvoda od tijesta. Sada znate odgovor na pitanje kako samljeti rogač