Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako napraviti domaći umak od hrena?

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi u punim je pripremama za Uskrs. I dok će nam u serijalu videa otkriti kako napraviti savršen blagdanski stol, prvo smo odlučili odbaciti kupovne hren umake i napraviti svoj

Budi najbolja verzija sebe.

Vrijeme je kada mnogi razmišljaju o blagdanskom stolu i što pripremiti svojim najdražima. Nekako tradicionalno za Uskrs je da uz šunku jedemo i hren. No, mnogo je onih koji namaz od hrena vole tijekom cijele godine. Savršeno se sljubljuje s govedinom, a ovaj put naša gastro blogerica odlučila nas je naučiti kako raditi domaći umak od hrena.

"Moje mišljenje je da kad jednom probate domaći hren, ovaj kupovni ćete zaobići. Sama izrada je vrlo jednostavna, kao i sastojci koje gotovo uvijek imate u kući. Dovoljno je samo da kupite korijen hrena", objasnila nam je naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi.


"Ovaj recept sam možda malo zakomplicirala domaćom majonezom, ali i to je izazov za kojeg sam sigurna da ćete ga savladati. Strpljivost i brzo miješanje su ključni u izradi majoneze. Za nju koristim svježa jaja i extra djevičansko suncokretovo ulje. Kad sve suhe sastojke, zajedno sa majonezom stavite u blender, polako dodajte mokre kako ne pretjerate odnosno da ne bude prejak. Sve ovisi koliko je korijen svjež." objasnila je Ivana.

Domaći hren umak

Sastojci:

5 velike žlice hrena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

1 žličica limunova soka

1 žličica octa jabučnog

2 žličice šećera ili meda

2 prstohvata soli i papra

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

1 žutanjak

1 žličica kiselog vrhnja

Nekoliko žlica hladno prešanog suncokretovog ulja za majonezu

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Hren oguliti. Očistiti svaku udubinu da bude bijel i čist. Potopiti ga u vodu.

Za to vrijeme žutanjak staviti u posudu koja ne kliže, malo posoliti i popapriti, miješajući s pjenjačom dodavati kap po kap suncokret ulja dok ne dobijete majonezu. Ostaviti na hladnom.

Hren osušiti. Narezati na komadiće i staviti u blender. Kad se usitni, dodati ocat i limun. Dodati i šećer te malo soli. Umiješati i majonezu. Dodati vrhnje i izblendati. Ako fali tekućine dodati po malo vode u kojoj se hren namakao. Kad je smjesa glatka spremiti u sterilnu staklenku i pohraniti u frižideru. Vaš umak za šunku je spreman.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.