Imamo recept za najdraže jelo Audrey Hepburn. Pripremala ga je kod kuće gotovo svaki tjedan

Iako je bila poznata po svojoj sitnoj figuri, nikad nije bila pristalica dijeta i obožavala je ugljikohidrate

Imamo recept za najdraže jelo Audrey Hepburn. Pripremala ga je kod kuće gotovo svaki tjedan

Audrey Hepburn se za svog života našla u mnogim ulogama: bila je glumica, plesačica, filantrop i velika humanitarka. Uloga kuharice nije bila jedna od njih, ali svakako bi trebala biti, budući da je poznata glumica bila ujedno i pravi gurman.

Njezin dugogodišnji partner, Robert Wolders, rekao je kako je prehrana Audrey Hepburn bila jednostavna, ali i zdrava. Većinom je za doručak jela cjelozrnati kruh s džemom, za ručak meso ili tjesteninu, a za večeru pileću juhu s povrćem. 

U knjizi Audrey Hepburn, An Elegant Spirit, njezin sin Sean Hepburn Ferrer opisuje kako je njegova majka obožavala ugljikohidrate Njezino omiljeno jelo bili su špageti u umaku od rajčice, poznatije kao , a toliko ih je voljela da se to jelo na njezinom meniju našlo svaki tjedan.



Pronašle smo i njezin recept za ovo legendarno jelo, a sada ga možeš isprobati i ti.

Sastojci:

  • jedan mali luk narezan na kockice
  • dva češnja nasjeckanog češnjaka
  • dvije mrkve narezane na kockice
  • dvije stabljike celera narezanog na kockice
  • dvije konzerve oguljenih rajčica
  • svježi bosiljak
  • dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 450 g špageta
  • malo soli
  • svježe ribani parmezan
Image

(Foto: Unsplash)

Postupak:

1. U velikom loncupomiješaj luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčicu i prži na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Uzmi polovicu bosiljka, ukloni listove sa stabljika i dodaj ih u lonac. Kuhaj na laganoj vatri 45 minuta, povremeno miješajući i razdvajajući veće rajčice dok se kuhaju.

2. Dok umak vrije, napuni još jedan veliki lonac s litrom vode i polako ju zagrij. Uzmi preostali bosiljak i listove škarama izreži na male komade.

3. Nakon 45 minuta ili kada povrće omekša, isključi vatru i ostavi umak da odstoji 15 minuta.

4. Dok se umak kuha, drugi lonac napuni s vodom i zasoli po želji.  Kada voda zakipi ubaci špagete i kuhaj ih dok ne postanu al dente - ni pretvrdi ni prekuhani. 

5. Probaj umak i po želji ga dodatno začini.  Tjesteninu posluži uz umak i posipaj ih ribanim parmezanom i preostalim svježe izrezanim listovima bosiljka.