Gastro cabaret "Oda maslini"

Vodeći hrvatski portal za kulturu prehrane u novom ruhu

Gastro cabaret "Oda maslini"

Uz dobru zabavu, deseterac, raspjevanog kuhara, vrhunska vina, odlične sireve, mesno-riblje i ostale delicije, kreativna ekipa portala za kulturu prehrane Gastro.hr predstavila je (i proslavila) u zagrebačkom Klubu Gastronomada novo ruho tog vodećeg hrvatskog gastro portala. Gastro cabaret  ili pravo malo kazalište naziva "Oda maslini" privuklo je brojne osobe iz javnog života, predstavnike medija, te dakako one prave kulinarske znalce uz čiju su pomoć prezentirani novi web izgled i novi sadržaji portala Gastro.hr.

Gastro priče, trendovi, recepti, recenzije …
Portal odlikuje velika baza kulinarskih recepata,  mnogi ga posjećuju zbog odličnih recenzija restorana i vina, tu su i uvijek aktualne vijesti i zanimljivosti iz svijeta gastronomije. Posebna poslastica za čitatelje su gastro intervjui i gastro putopisi. "Gastro.hr pronašao je svoje mjesto u virtualnom svijetu prije 3,5 godine i otada se pozicionirao kao relevantan i vodeći medij za gastro teme iz Hrvatske i svijeta. Više od 100 000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno brojka je kojom se ponosimo, a vjerujemo da će novi portal izazvati još veći interes.“ izjavila je voditeljica projekta Darija Vranešić Bender. Portal je namijenjen širokoj publici. Na njemu domaćice mogu pronaći slasne recepte, gastroljupci mogu potražiti aktualne novosti o hrani i vinima, a ljubitelji dobre kapljice i specijaliteta otkriti  nove restorane koje svakako trebaju posjetiti.  Budući da je kulinarstvo i prehrana doista važan dio življenja ne čudi da je upravo ovaj portal izvor dragocjenih podataka kao i korisnih savjeta  i recepata.

Novosti za posjetitelje portala
Urednici portala Gastro.hr odlučili su uvesti neke novosti koje će zasigurno oduševiti dosadašnje, no, vjeruju, privući i nove posjetitelje portala. "Jedno od glavnih obilježja novog ruha jest Community u kojem korisnici, u sklopu svog profila mogu pohranjivati omiljene recepte, no i podijeliti svoja kulinarska umijeća s ostalim posjetiteljima. Osim ocjenjivanja  recepata i komentiranja sadržaja, korisnici ovdje mogu pronaći i prijatelje sa zajedničkim interesima. Proširena je i  baza recepata koju sada, osim prema slijedu jela, možete pretraživati kroz još nekoliko novih kategorija. Dodana vrijednost portala Gastro.hr svakako su i tri newslettera ovisno o preferencijama čitatelja; općeniti, onaj o vinima ili s receptima. Nisu zaboravljeni niti vlasnici restorana koji sada mogu samostalno unositi osnovne informacije o svojim objektima. Forum je još jedan novitet te interaktivno unaprjeđenje portala, a Gastro.hr može se pronaći i na Facebooku i na Twitteru.", objašnjavaju na portalu.  

Originalna proslava "Oda maslini"
Rene Bakalović,kojeg možemo nazvati gastroentuzijastom i prvim hrvatskim gastronomadom, uključio se u Gastro cabaret videolinkom i recitirao deseterac (kako to izgleda, zaista treba poslušati, to je njegov prvi deseterac koji je napisao za potrebe Gastro caabreta. Repanje otprilike ovako završava: e to sti ho ve smi sli o je sam za to mas li nu o bra o ni sam!). Na gastro druženju predstavljen je i novi brand vina Klink@  obitelji Zdjelarović. Ime obitelji Zdjelarević poznato je i cijenjeno u Hrvatskoj, vina Zdjelarević među prvim su hrvatskim vinima ponijela status vina zaštićenog zemljopisnog podrijetla. Poznati maslinar Belić ispričao je tek djelić priče o svojim višestruko nagrađivanim, vrhunskim maslinovim uljima iz maslinika Fažane, Peroja i Galižane. Večernji cabaret svojim je pak tenorom obogatio raspjevani kuhar restorana Panino, Hrvoje Ladašić." Ovaj mladi agronom, sommelier, kulinarski istraživač i veliki obožavatelj vina (što mu je i struka) danas uspješno spaja svoje dvije najveće ljubavi kulinarstvo i vina. Njegov treći talent savršeno se uklapa u spomenuta dva pa Hrvoje dok kuha često i zapjeva pjesmu iz podneblja čije jelo spravlja", tim ga riječima opisuje kreativna ekipa portala Gastro.hr.

(M.G.)