Donosimo vam najnovije recepte za fine torte

Ako želite biti u toku s najnovijim receptima za torte, na pravom ste mjestu. Podijelit ćemo s vama neke od najnovijih recepata za torte, koje već prvi prvom zalogaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Donosimo vam najnovije recepte za fine torte

U nastavku donosimo recepte. 

PALAČINKA TORTA Sastojci za palačinke – Palačinka torta:

  • 3 tikvice
  • 2 jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice gustina
  • 1 šalice od 2 dcl brašna
  • 4 žlice ulja
  • po ukusu soli i mljevenog bibera
  • Sastojci za fil – Palačinka torta:
  • 3 kuhana jaja
  • 200 g majoneze
  • 1/2 čaše kiselog vrhnja
  • 4 češnja bijelog luka
  • 100 g ovčjeg/kravljeg sira

Priprema – Palačinka torta:

  1. korak: Izribati tikvice i posoliti ih. Ostaviti ih 10 minuta da puste vodu.
  2. korak: U drugoj posudi lagano izmutiti jaja, dodati ulje, biber, gustin, brašno, prašak za pecivo i na kraju dobro iscijeđene tikvice i izribanu papriku.
  3. korak: Sve dobro sjediniti, uzimati po grabilicu i pržiti palačinke na zagrijanoj tavi
  4. korak: Za pripremu fila pomiješati majonezu, kiselo vrhnje, sitno isjeckan bijeli luk, papriku i žumanca. Bjelanca ostaviti sa strane. Sve dobro izmiješati žlicom.
  5. korak: Na okrugli tanjur staviti palačinku, premazati je s malo fila, izribati malo sira i ponavljati postupak do kraja.
  6. korak: Posljednju palačinku također premazati filom, a preko nje izribati bjelanca.
  7. Vaša Palačinka torta je spremna.

NAPOLITANKA TORTA Sastojci za biskvit – Napolitanka torta:

  • 8 bjelanca
  • 80 g šećera
  • 10 žličica prženih, mljevenih lješnjaka
  • 2 žličice brašna
  • Sastojci za kremu – Napolitanka torta:
  • 8 žumanca
  • 80 g šećera
  • 4 praška za puding s ukusom vanilije
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 300 g napolitanki s lješnjakom
  • 400 ml slatkog vrhnja

Priprema – Napolitanka torta:

  1. korak: Lješnjake kratko tostirati u pećnici, ohladiti ih i samljeti. Bjelanca izmiksati u čvrsti snijeg i postupno dodavati šećer.
  2. korak: Grabilicom lagano umiješati mljevene lješnjake i brašno.
  3. korak: Biskvitnu smjesu izliti u kalup za torte (promjera 28 cm) koji treba biti prekriven masnim papirom i peći 25 minuta na temperaturi od 160 °C.
  4. korak: Žumanca dobro izmiksati sa šećerom, praškom za puding i malo mlijeka, tako da ne bude grudica. Ostatak mlijeka zakuhati.
  5. korak: U vrelo mlijeko dodati pripremljenu smjesu i kuhati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izmiksan margarin zajedno sa šećerom u prahu.
  6. korak: Podijeliti kremu na dva dijela. U jedan dio dodati čokoladu otopljenu na pari, a u drugi dio dodati napolitanke koje su prethodno samljevene u blenderu.
  7. korak: Na podlogu za tortu staviti biskvit i oko njega obruč za torte prekriven masnim papirom, kako bi se kasnije lakše odvojio od kreme.
  8. korak: Biskvit premazati kremom od napolitanki, a zatim nanijeti čokoladnu kremu. Tortu staviti u frižider da se kreme dobro stisnu, najbolje preko noći.
  9. korak:  Prije posluživanja cijelu tortu premazati slatkim vrhnjem ili ukrasiti po želji.
  10. Vaša Napolitanka torta je spremna.