Donosimo ti recept za Vedranovu tortu s biskvitom od cikle i kakaa

Vedran je začinio tortu biskvitom od cikle i kakaa i oduševio nas svojom kombinacijom

Donosimo ti recept za Vedranovu tortu s biskvitom od cikle i kakaa

Nakon što smo u Enziti na Zagrebačkom Velesajmu organizirale žena.hr druženje za čitateljice kako bismo svi zajedno izabrali powered by Zvijezda, sada je došlo vrijeme da podijelimo i ostale deserte koji su nas osvojili - kako izgledom, tako i okusom!

Image

Donosimo ti recept za službenu žena.hr tortu


Vedran Bošković s bloga Seasoned with Lovezačinio je svoju tortu biskvitom od cikle i kakaa te nas potpuno osvojio ovom jednostavnom, a jedinstvenom kombinacijom. 

Image

Vedranova torta s biskvitom od cikle i kakaa

Biskvit:

  • 125 g margarina s aromom vanilije
  • 300 gr šećera
  • 2 jaja
  • 250 gr brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice kakao praha
  • 1,5 dcl jogurta
  • 50 g pirea od pečene cikle
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica octa

Krema:

  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 500g krem sira 
  • 150 g šećera u prahu

Ukrašavanje:

  • 400g šećera u prahu
  • 250g margarina 
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice mlijeka
  • 100g pirea od cikle


1. Miksati margarin i dodati šećer, pa dodati jedno pa drugo jaje, sve dok se masa dobro ne sjedini.

2. U drugoj posudi pomiješati brašno, sol i kakao prah, a u jogurt dodati pire od cikle.

3. U smjesu s margarinom dodati smjesu sa brašnom i obojani jogurt, malo po malo.  Na kraju, u izmiješati sodu bikarbonu i ocat, pričekati da dođe do reakcije pa onda lagano umješati u crvenu smjesu.

4. Trećinu smjese sipati u kalup za tortu veličine 20 cm i peći oko 25 minuta na 180°C a nakon toga ponoviti postupak i s ostatkom smjese.

5. Pečene biskvite ostaviti da se dobro ohlade, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru zamotane u plastičnu foliju, kako se ne bi mrvili prilikom rezanja. 

Krema: U jednoj posudi miksati slatko vrhnje u šlag. U drugoj posudi miksati sir sa šećerom tako da dobijete ujednačenu smjesu. Ovoj smjesi dodati šlag i sjediniti. Gotovu kremu podijeliti na 3 dijela, premazati kore i vanjsku stranu torte.

Ukrašavanje: Miksati margarin i postepeno dodavati šećer u prahu. Miksati manjom brzinom miksera dok smjesa ne postane homogena. Zatim dodati vanilin šećer i 3 žlice mlijeka i mutiti povećanom brzinom još par minuta. Ukoliko je potrebno zgusnuti smjesu, dodajte još šećera, a ako vam se čini da je pregusta, dodajte žlicu mlijeka.

Image




Image