TikTok recept

Najjednostavniji recept za crème brûlée od samo 3 sastojka

Crème brûlée u doslovnom prijevodu znači 'zapečena krema', a iako je jedan od najpoznatijih deserta na svijetu - rijetko tko ga priprema kod kuće jer izgleda komplicirano. Napokon imamo recept koji ama baš svi mogu napraviti

profimedia-0528876658.jpg
Foto: Profimedia

Svi smo čuli za crème brûlée. Ovaj francuski klasik vjerojatno je jedan od najpoznatijih deserta na svijetu, a ipak - mnogi ga se ne usude napraviti kod kuće jer djeluje komplicirano za napraviti.

Image
Francuski hit

Macaronsi su uvijek dobra ideja, a evo kako da ispadnu savršeno

Izgleda da uopće nije jer, prema Antonyju Khouryju, njegov recept za crème brûlée od tri sastojka je "ljubav na prvi zalogaj". Nedavno je ovaj kanadski TikToker pokazao je ukusnu poslasticu, a njegov video u rekordnom roku skupio je preko 17 milijuna pregleda.

Anthon je za Insider rekao da je ideja nastala nakon razgovora sa starijim bratom. "To je poznati desert koji se ljudi ponekad plaše napraviti. Ovaj je toliko jednostavan da ga možete napraviti sa svojom djecom kao zabavnu aktivnost", rekao je.

Ono najbolje je što se većina sastojaka (ako ne i svi) za recept vjerojatno već nalazi u tvojoj kuhinji. Trebat će ti:

  • 1 velika kuglica sladoleda od vanilije, otopljena
  • 1 žumanjak
  • nekoliko žlica šećera

*Recept također zahtijeva kalup za pečenje, dvije ramekin zdjelice i pjenjaču.

Priprema:

  1. Prvo što moraš učiniti je zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Dodaj jednu kuglicu sladoleda od vanilije u zdjelu i otopi ga. U otopljeni sladoled dodaj jedan žumanjak, a zatim miješaj dok se ova dva sastojka ravnomjerno ne sjedine.
  3. Zatim ulij smjesu u ramekin zdjelice prije nego ih prebaciš u kalup za pečenje u koji ćeš uliti vruću vodu dok ne dođe do pola.
  4. Stavi sve u pećnicu na 35 do 40 minuta, a zatim u hladnjak na dva do tri sata ili kada smjesa postane kremasta, ali čvrsta.
  5. Kako bi napravio željeni šećerni vrh, Anthony je podijelio dvije opcije. Ljudi koji posjeduju kuhinjski plamenik mogu po vrhu posipati šećer i karamelizirati vrh dok ne postane tamnozlatni. Ako ga ne posjeduješ, otopi jednu žlicu šećera s pola žlice vode na štednjaku na laganoj vatri. Šećer karameliziraj dok ne poprimi zlatnu boju, izlij ga na pečeni crème brûlée i pričekaj da ne očvrsne kako bi se dobila onaj željeni raspucali efekt.

*Ako odlučiš rastopiti šećer u tavi, pobrini se da to učiniš neposredno prije nego što ga izliješ na kremu jer mora biti tekuće i vruće.