Čokoladni tart s jagodama koji ne zahtijeva pečenje postat će tvoj omiljeni desert: Pripremi ga već danas

Obožavamo čokoladu, Oreo kekse i jagode, a recept za ovaj ukusni jednostavni kolač sadrži sve troje. Zaljubi se stoga u ovu neodoljivu slasticu koja ne traži mnogo slastičarskog umijeća, a nagrađuje bogatim slatkim okusom i lijepim izgledom

Čokoladni tart s jagodama koji ne zahtijeva pečenje postat će tvoj omiljeni desert: Pripremi ga već danas

Stiže nam ljeto, a tržnice diljem zemlje sve su šarenije i šarenije. Sezonsko voće i povrće preplavilo je štandove i trgovine, a mnogi su jedva dočekali kasno proljeće kako bi uživali u omiljenom bobičastom voću – jagodama. Trenutno na vrhuncu svoje sezone, jagode su slatke bobice koje pokušavamo uključiti u svoju prehranu što je više i češće moguće. Jedemo ih same, sa šećerom ili šlagom, u raznim pitama i desertima, kao i kašama ismoothiejima.

Image

Idealna za slatki početak tjedna: Prhka pita od sira kakvu su bake nekoć radile


Kako bismo ti dale još jedan razlog da se već danas zasladiš iznimno ukusnim desertom s jagodama, donosimo ti recept za čokoladni tart koji ne iziskuje dugu pripremu ni paljenje pećnice, a sadrži i osvježavajuće jagode. Ova vrhunska čokoladno-voćna delicija odličan je izbor za brzi desert koji možeš napraviti za čas te tako oduševiti sve svoje ukućane ili goste.


Čokoladni  tart s jagodama

Sastojci:

  • 400 g svježih jagoda
  • 25 komada Oreo keksa
  • 90 g maslaca
  • 150 g mliječne čokolade
  • 80 g tamne čokolade za kuhanje
  • 160 ml slatkog vrhnja
  • + još jagoda za ukrašavanje


Priprema:

Prvo Oreo kekse trebaš usitniti u blenderu. Nije potrebno odvajati bijeli i tamni dio keksa, već jednostavno sve skupa samljeti. Nakon toga na laganoj vatri otopi maslac te ga zatim ulij u zdrobljene Oreo kekse. Sve skupa dobro pomiješaj i zatim prstima utisni u kalup za tart. Pripazi da ne utisneš smjesu prejako. Zatim premjesti tako složenu koru za tart u hladnjak da se ohladi.

Pripremi čokoladnu kremu tako da zagriješ slatko vrhnje te u njega dodaš oba dvije vrste čokolade. Čokolada se treba lijepo otopiti, a krema malo zgusnuti. Skini sve s vatre i prelij preko tarta na kojem si poslagala na polovine narezane jagode.

Nakon hlađenja od nekoliko sati, na vrh tarta možeš staviti još jagoda za ukras. Nakon ukrašavanja najbolje je ostaviti tart da se stisne u hladnjaku preko noći.