Anina kuhinja: Samose

Ukusni, hrskavi trokutići savršeno su jelo koje možete poslužiti gostima

Anina kuhinja: Samose

Samose su poznato azijsko jelo koje može biti slatko i slano, prženo ili pečeno, a vrlo lako ga možete prilagoditi sebi. Ja sam vam danas odlučila pokazati kako radim samose punjene piletinom, šampinjonima i curry-em. Vi možete staviti koji god nadjev vam odgovara i poslužiti ga uz omiljeni umak. Samose su odličan izbor za pripremiti gostima jer ih možete sastaviti i dan ranije i samo ispržiti netom prije posluživanja. Dobar tek, drage moje dame! :)

Sastojci za samose s piletinom, šampinjonima i curry-em:

  • 1 pakiranje listova za savijače
  • 250 g pilećih prsa narezanih na sitne komadiće
  • 250 g šampinjona narezanih na listiće
  • 2 žličice curry-a
  • 1 mala glavica luka
  • 1 velika žlica kiselog vrhnja
  • svježi peršin
  • sol, papar
  • jaje za premazivanje
  • ulje za prženje
  • grčki jogurt ili drugi umak po izboru za posluživanje