Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Feng shui - aktivatori životnog prostora (2. dio)

Kako utječu voda, zvuk i umjetnine na vaš životni prostor

Feng shui - aktivatori životnog prostora (2. dio)
Budi najbolja verzija sebe.

VODA

Kad koristimo vodu za aktivaciju ili lijek u prostoru, preporučuje se voda u pokretu. Najčešće se koriste akvariji i fontane. Voda u pokretu ima yang karakteristike, dok voda u posudama ili zdjelicama ima yin karakteristike što najčešće želimo izbjeći.

Akvarij odnosno fontana treba svojom veličinom odgovarati prostoriji u kojoj se nalazi. Postavljaju se na sjever, istok i jugoistok prostora, a nikako se ne preporučuju na jugu, zapadu i sjeverozapadu. Fontane su također izuzetno dobri prirodni ionizatori zraka.

UMJETNIČKA DJELA I UKRASI

Prilikom odabira slika, postera i fotografija potrebno je obratiti pažnju na simboliku prizora. Općenito, slike ne bi smjele sadržavati uznemirujuće i depresivne prizore (usamljena, tužna ili stara osoba, ratni prizori, kosturi i slično), slike divljih gladnih životinja (lav ili tigar sa razjapljenim čeljustima, morski pas ili neka druga prijeteća životinja), te mrtvih životinja.  

shimmer fallback

Priroda treba biti prikazana na smirujući način (izbjegavajte prikaze olujnog mora ili vremenskih nepogoda). Kod djela moderne umjetnosti potrebno je procijeniti kako utječe na nas – ako nas na bilo koji način uznemiruje ili rastužuje, onda ono nije povoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Za ukrašavanje koristimo i razne figurice, dekorativne aroma lampice i svijeće te suvenire s putovanja. Provjerite da li vam sibolika tih predmeta odgovara.

ZVUK

Zvuk ima yang karakteristike i dobar je chi aktivator. Ugodan zvuk može osnažiti prostor i trenutno popraviti naše raspoloženje. Zvuk ima i iscjeljujuća svojstva. Neugodni zvukovi poput bučnog frižidera ili klima uređaja, promet i drugi vanjski zvukovi mogu štetno djelovati na naš nervni sustav.

shimmer fallback

Za ublažavanje neugodnih zvukova koje ne možemo ukloniti možemo koristiti CD sa zvukovima prirode (pjev ptica, zvukovi oceana) ili new-age glazbu. Također je povoljna i sobna fontana koja će zvukom padajuće vode imati smirujući efekt. Ako živite u kući ili imate terasu, koristite biljke kao zelenu barijeru za ublažavanje buke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Kao aktivatori energije i lijekovi za nepravilnosti u strujanju energije koriste se vjetrena zvona. Ona od bambusa i metala trebaju imati šuplje cijevi. Osim njih postoje i zvona od kristala ili keramike. Materijal od kojeg je vjetreno zvono izrađeno i broj cijevi ovisi o kompasnoj orijentaciji prostorije.

shimmer fallback

Vjetrena zvona se najčešće koriste za korekciju kretanja energije – na primjer u hodnicima i stubištima za usporavanje i preusmjeravnje, kad se nekoliko vrata nalazi jedna nasuprot drugih, te u mrtvim kutevima za pokretanje energije. Može se postaviti i iznad vrata kako bi zazvonilo prilikom otvaranja.

Lijepa glazba je također dobar aktivator chia. Ako ste cijeli dan odsutni iz svog doma, u njemu mogu zbog tišine prevladavati yin karakteristike. Stoga se preporučuje upaliti radio.

Vjera Tomaš,savjetnica za feng shui

www.kreativandom.com
kontakt:098 / 18 38 444, 091 / 56 22 471

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.