Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Zimski vrtovi i terase – novi ugođaj života

Vaše terase i vrtovi zimi mogu ponovno oživjeti, a vama dati novu dimenziju boravka na otvorenom.

Zimski vrtovi i terase – novi ugođaj života
Budi najbolja verzija sebe.

Zimsko je vrijeme za većinu otvorenih prostora kao što su otvorene i poluotvorene terase te vrtove mrtvo doba godine. Razlog je vrlo jednostavan – prehladno je za duže boravke na takvim mjestima.

No, to ne mora biti tako. Sve više dizajnera eksterijera u svojim idejnim projektima predviđa mogućnost boravka na otvorenim prostorima i u hladnim jesensko/zimskim mjesecima. No, kako bi bilo moguće uživati na svježem zraku, potreban je izvor topline koji će zagrijati hladne ruke i noge, ali i pružiti spoj ugođaja zimskog boravka u prirodi, te udobnosti, odmora, opuštanja uz toplinu otvorene vatre.

Zimske grijane terase mogu se činiti stvar prestiža, ali to nikako ne mora biti tako. Naravno, sve ovisi o željama, potrebama i mogućnostima. U načelu vam je dovoljno staro korito od roštilja, gusana posuda ili peć, ili pak zidani roštilj na pogodnome mjestu, s kojega će se širiti toplina.

No, uz samu toplinu, cilj je postizanje željenog ugođaja u kojem ćete vi, vaša obitelj i prijatelji željeti provesti određeno vrijeme.
Evo nekih zanimljivijih ideja i mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jednostavne samostojeće peći

Ovaj oblik vjerojatno će većini biti najprihvatljiviji oblik, ne samo zbog cijene, nego i zbog mobilnosti posuda i peći za loženje vatre. Većina će se sigurno složiti da su drva i ugljen sigurno najekonomičniji način zagrijavanja područja zimskog vrta, a sigurno daju i onaj prirodni ugođaj, koji plinske peći ne daju u toliko mjeri. No, to ne znači da one za određene prostore nisu možda pogodnije i praktičnije, posebno mjesta gdje ne smije biti dima.

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackTekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Vatreni zdenci

Vatreni zdenci zahtijevaju nešto veće planiranje, ali i određenu investiciju. Naime, riječ je o zidanim, kamenim ili metalnim fiksnim otvorenim ložištima, za otvorene i poluotvorene terase, kojima se možete koristiti u bilo koje doba godine. Tko se ne bi volio se ugrijati pokraj takve lijepe vatrice?

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallbackTekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Kamini na otvorenom

Što kažete na zimski dnevni boravak na vašoj terasi? Vi sjedite u udobnoj fotelji, omotani u topli prekrivač, uz topli napitak, čitate knjigu, grijete se na kamin i ujedno uživate na svježem zraku?
Za one koji su spremni izdvojiti nešto više novaca na izgradnju i uređenje eksterijera, vjerujemo da je ovo nešto što bi mogli ukomponirati. Ako razmišljate o gradnji roštilja, razmislite o tome da on ima dvostruku funkciju – kamina za vaš zimski vrt.

shimmer fallbackshimmer fallbackshimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.