Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Tuš kabina - neizostavan dio opreme svake kupaonice

Higijena, opuštanje, ali i vizualni užitak - sve ove potebe trebaju biti zadovoljene

Tuš kabina - neizostavan dio opreme svake kupaonice
Budi najbolja verzija sebe.

Obzirom na postavu u prostoru, tuš kabina može biti samostojeća ili ugrađena uz zid. Ova vezija zahtijeva nešto veći prostor kupaonice pa nije toliko česta u izvedbi.

shimmer fallback


Sama tuš kada može biti ugrađena u pod ili nadgradna. Često su postojeće okolnosti takve da je nemoguće izvesti ugrađenu kadu. Kada birate nadgradnu kadu, imajte na umu da su u trendu niske i plitke tuš kade, izrađene od kompozitnih materijala koji imitiraju beton ili cement. Mogu biti u raznim bojama i protuklizne.

shimmer fallback


Uz ovakav dizajn i materijale tuš kade idealno je kombinirati zidnu keramiku, staklo ili kompozitne materijale istovjetne tuš kadi. Na ovaj će način tuš kabina biti posebno istaknuta.

shimmer fallback


U trendu su velike tuš kade pa odaberite one manje samo ako ste ograničeni površinom prostora. Širina kade od 120, 140 ili čak 160 cm zadovoljiti će potrebe tuširanja dvije osobe.

shimmer fallback


Prostor tuš kabine može biti zatvoren ili poluotvoren. U zatvorenim verzijama ulaz se rješava zaokretnim i kliznim vratima. Zaokretna su vrata praktičnija za čišćenje i održavanje. U prolaznim kabinama osigurajte dovoljno podnog prostora oko kabine koji će biti izložen nešto češćem vlaženju i čišćenju.

shimmer fallback


Tuš kabina je prostor koji svojim volumenom dominira u kupaonici pa pažljivo odaberite način na koji ćete je izraziti. Vrata sa mutnim staklom dodatno će naglasiti volumen tuš kabine pa je ova verzija preporučljiva samo u većim kupaonicama. Ipak, i u takvim je situacijama preporučljivo kombinirati prozirno i mutno staklo, kako bi ljepota unutrašnjosti tuš kabine došla do izražaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback


Idealan materijal za oblogu tuš kabine je prozirno staklo. Prostor izgleda veći, a iz pozicije osobe koja se tušira pogled je puno širi. Nemojte se bojati održavanja staklenih površina, moderna su stakla obrađena na način da se kamenac ne zadržava na njima, a u ponudi su i brojni premazi koji rješavaju taj problem.

shimmer fallback


Veće tuš kabine obogatite stolicom ili zidanom klupom te kvalitetnim tušem. Za sve one kojima to dozvoljavaju financijske mogućnosti, poželjno je u tuš kabinu ugraditi i welness opremu poput hidromasažnog sustava, različitih dekorativnih efekata izlaska vode iz slušalice, kromoterapiju ili saunu. Ovaj će prostor svakako doprinijeti vašem osvježenju za novi dan.

shimmer fallback

Autor: Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Interijernet.hr

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.