Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Inovativnost spojena s cool dizajnom

Tražiš unikatni ukras za dom? Ove lampe s domaćim potpisom su hit

Hrvatski brend unikatnih, ručno rađenih lampi Light MI design oduševio nas je svojim proizvodima, pa smo odlučili porazgovarati s Ivanom Lecter koja zajedno s partnerom Milanom Krkovićem stoji iza cijele priče.

BeFunky-collage.jpg
Foto: @lightmidesign
Budi najbolja verzija sebe.

Zanimljivi dodaci za dom mogu svakom prostoru unijeti živost i reći mnogo o osobnosti vlasnika, a ako si i ti u potrazi za onim posebnim komadom koji će tvoj stan ili kuću podignuti na višu razinu - imamo pravu stvar. Domaći brend ručno rađenih rasvjetnih tijela, Light Mi design, oduševio nas je svojim rukotvorinama koje se mogu uklopiti u svaki prostor, a zrače osobnošću. Genijalne lampe u obliku starinskih telefona, suvremeno dizajnirana rasvjetna tijela ili pak vintage reflektori pretvoreni u podne lampe, zvuči dobro, zar ne? Popričali smo s Ivanom Lecter i Milanom Krkovićem, koji stoje iza cijele ove priče, o tome kako je uopće došlo do toga da se krenu baviti pretvaranjem starih, odbačenih predmeta u cool dodatke za interijer.

Ivana nam je odmah odala da su prije nekoliko godina počeli obilaziti sajmove na kojima su pronalazili inspiraciju za rukotvorine.

"Pronalazili smo stvari koje su "odbačene", znate kako kažu, nečije smeće- tuđe blago. U hrpi odbačenih telefona, ventilatora, starih pegli mi smo vidjeli sasvim nešto drugo, nešto novo što bi bila zanimljiva dekoracija za dom. S obzirom na svedostupnost interneta ideje su došle dijelom iz virtualnog svijeta te smo ih mi prilagodili potrebama i viziji naših kupaca,koji su naše proizvode prepoznali kao originalne ručne radove", počinje nam objašnjavati Ivana koja je podrška svom kreativnom partneru Milanu koji je "mozak" iza ovog projekta. Naime, Milan je taj koji vlastoručno pretvara stare predmete u lampe i dizajnira većinu modela.

Od obilaženja sajmova, malo po malo nastale su prve unikatne lampe za koje je proces izrade uvijek drugačiji.

"Krećemo od baze te na nju nadograđujemo druge elemente koji su nam u tom trenutku dostupni i čine nam se zanimljivi. Što se tiče stila, nemamo zacrtanu nit vodilju. Sve se događa spontano. Osluškujemo želje i potrebe kupaca i na taj način prilagođavamo proizvod tržištu", govori nam Ivana te dodaje kako se Light Mi proizvodi mogu naručiti i razgledati putem njihove službene Facebook stranice, kao i Instagram profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Cijene ovih rukotvorina prilagođene su tako da pokriju objektivan trošak potrošenog materijala, umijeća izrade koje je u proizvod utkano i investiranog vremena. Tako se cijene okvirno kreću od 250 do 650 kuna, ovisno o modelu lampe.

"Svaka lampa je priča za sebe tako da vremenski nema pravila. Za pojedini proizvod treba nam 4 sata dok za neke i do nekoliko dana. Dosta smo otvoreni i prilagođavamo izradu željama kupaca. Od promjene boje, visine do dostavljanja doslovno na vrata kupca ako nisu u mogućnosti sami preuzeti. Ulažemo puno truda i ljubavi u svaki proizvod kao da radimo za nas same, jer nam je ipak zadovoljan kupac najvažniji", odaje nam Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

S obzirom na bogatstvo modela, odlučili smo Ivanu upitati koji joj je model lampe zasad najdraži, no nije joj bilo lako dati odgovor.

"Ne možemo konkretno izdvojiti na koju smo najponosniji, jer svaki naš rad je priča za sebe i na svaki smo ponosni. No, magnetske lampe, jednostavne, funkcionalne i modernog dizajna koji se uklapa u svaki prostor, te stari telefoni nekako se izdvajaju iz mase. Najpopularnije su kod kupaca, to je sigurno", zaključuje Ivana.

Za sada velikih planova za budućnost Light Mi deisgn nema, osim što uspješnijeg plisiranja na šire tržište i predstavljanja klijentima. U tome im za sad sasvim solidno pomažu društvene mreže, putem kojih smo ih i mi otkrili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Možemo zaključiti samo kako vjerujemo da ćemo ove ručno rađene lampe sve češće i češće viđati u interijerima trendseterica i zaljubljenika u posebne i unikatne komade. Uostalom, tko bi odolio šarmu telefon-lampe koja zapanjuje svojim vintage izgledom?

Image
Štand.hr

Unikatne proizvode hrvatskih kreativaca sada možeš kupiti online

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.