Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Vjesnici proljeća

Super trikovi uz koje će tulipani u vazi trajati puno dulje

Otkrivamo 5 savjeta uz koje će ti tulipani u vazi dulje ostati svježi

pexels-fotografierende-2058499.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Proljeće nam je sve bliže, a u cvjećarne i trgovine su stigli i omiljeni vjesnici proljeća – tulipani. Upravo su tulipani među omiljenim cvijećem koje volimo držati u vazama u svojim domovima krajem zime i u prvim danima proljeća.

Image
Zvijezde biraju

Znaš li koje cvijeće je savršeno za tvoj horoskopski znak?

Dolaze u raznim bojama i uklopiti će se u baš svaki dom, bez obzira na stil uređenja te u njega unijeti dozu proljetne razigranosti i veselja. Razigrani tulipani već su zavladali i društvenim mrežama, što i ne čudi s obzirom na to da su izuzetno fotogenični te svaki kadar čine ljepšim.

shimmer fallback

Buket tulipana u vazi može potrajati i do deset dana, no samo ako ih pravilno njegujemo. Ako si i sama ljubiteljica tulipana, u nastavku pročitaj neke od najvažnijih savjeta i trikova o tome kako se pravilno brinuti o tulipanima da bi što dulje ostali svježi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Obrati pažnju na cvjetove prilikom kupnje

Kad kupuješ tulipane, najbolje je odabrati one sa zatvorenim cvjetovima jer će oni potrajati puno dulje od onih koji su se već otvorili. Najbolje je da cvjetovi budu skroz zatvoreni, a nakon nekoliko dana u vazi sami će se otvoriti. Najbolje ih je odmah nakon kupnje staviti u vazu sa svježom vodom.

shimmer fallback

Odreži dno stabiljke

Prije nego staviš svoje tulipane u vazu, ukoso im odreži dno stabiljke te odstrani sve listove koji bi mogli dodirivati vodu. Na taj način tulipani će lakše crpiti vodu pa će dulje ostati svježi. Donji dio listova uklanja se kako ne bi došlo do truljenja.

shimmer fallback

Mijenjaj vodu svaki dan

Želiš li da ti tulipani što dulje izgledaju lijepo i svježe, mijenjaj im vodu u vazi svaki dan jer je to vrlo važno za njihovu svježinu. Voda u koju stavljaš tulipane uvijek mora biti hladna jer će toplija voda uništiti tulipane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Makni ih od topline

Tulipani vole biti u hladnijoj prostoriji pa imaj to na umu. Nemoj ih nipošto držati blizu kamina ili radijatora niti na direktnoj sunčevoj svjetlosti jer će uvenuti.

shimmer fallback

Odaberi pravi vazu

Vrlo važno je i odabrati prikladnu vazu za tulipane – ona mora biti dovoljno visoka i malo uža kako bi se tulipani mogli osloniti na nju bez savijanja. Osim što je potrebno mijenjati vodu svaki dan, vaza u koju ćeš smjestiti svoje tulipane mora biti i čista.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.