Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Trikovi stručnjaka

Imaš ograničeni budžet? Tvoj dom i dalje može izgledati luksuzno

Imaš minimalan budžet? Ne brini, i dalje možeš preurediti dom kako bi izgledao luksuzno i profinjeno

jon-nathon-stebbe-paydk0JcIOQ-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Mnoge od nas preuređenju doma pristupa kao i izboru odjeće. Želimo dobiti što kvalitetniji proizvod za što manje novca te da nam se komadi koje kupimo međusobno nadopunjuju i slažu. No preurediti dom uz ograničen budžet ponekad može biti izazovno, pogotovo ako želimo da izgleda luksuzno.

Image
Neka energija teče

Radni stol uređen prema feng shuiju za koncentraciju i kreativnost

Čak i ako imaš minimalan budžet, nemoj očajavati. Postoji nekoliko savjeta kako dom urediti da izgleda što luksuznije, a da se pri tome ne zadužiš i napraviš si još veći problem. Jedna od glavnih stvari koje trebaš napraviti je otvoriti svoj um, te namještaj i dodatke početi tražiti na neobičnijim mjestima, ne samo u trgovinama s namještajem.

Tako su najbolja mjesta za pronaći jeftine, a efektne komade buvljaci ili sajmovi antikviteta, ali i druge manje trgovine koje prodaju unikatne komade. Sada kada si spremna namještaj i dekoracije tražiti u svakom kutku grada, ali i interneta, vrijeme je da ti otkrijemo kako da ih biraš, ali i kombiniraš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Izbjegavaj trendi komade i biraj prirodne materijale

Umjesto da se slijepo držiš trendova i kupuješ komade po posljednjoj modi, odluči se za bezvremenske komade koje lako možeš kombinirati s novim ukrasima koje ćeš kupiti. Čak i ako si oduševljena nekim komadom namještaja koji je jako trendi, ali i jako skup, pokušaj se oduprijeti želji da kupiš jeftiniju verziju istog proizvoda.

Umjesto neobičnih sofa ili čudnovatih skupih stolova, odaberi klasičan komad napravljen od prirodnih materijala koji ćeš lako transformirati pomoću detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Prati pravilo trojke

Kada na jednom mjestu spojiš tri slična proizvoda, poput svijećnjaka, vaze i stalka za knjige, prostorija će odmah izgledati sofisticiranije i luksuznije nego da te komade razmjestiš po domu u različite kutke. Kada kupuješ pojedini predmet dobro promisli s kojim ih drugim komadima koje već imaš možeš kombinirati.

Obrati pažnju na detalje

Ono što čini svaki luksuzni dom još sofisticiranijim su detalji. Ako kupiš najmoderniji kauč i fotelju te ih spojiš sa skupim tepihom i stolićem za kavu, sav taj trud propast će u vodu ako pored njih tvoj kaput visi na staroj plastičnoj kukici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Obrati pažnju na svaki pojedini detalj koji unosiš u dom, bio on skup ili jeftin. Tako ćeš si zagarantirati da će tvoj dom izgledati puno luksuznije iako si možda imala skroman budžet.

Biraj unikatne dodatke

Kada je tvoj dom opremljen jednostavnim komadima od prirodnih materijala, lako se možeš zaigrati s dodacima. Neobični svijećnjaci ih 50-ih godina prošlog stoljeća, jedinstvena biljka s čudnovatim listovima ili lampa koju si pronašla na sajmu antikviteta pričat će posebnu priču. Takvi komadi dat će osobnost prostoru bez da ga čine kičastim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Zadaj si paletu boja i pridržavaj je se

Prije nego što kreneš u projekt preuređivanja, dobro razmisli o paleti boja koju ćeš koristiti. Kada u jednoj prostoriji imaš neplanski nabacane boje, ona će se činiti kičasta i to ne u dobrom smislu. Odrediti paletu boja ne znači držati se dvije iste dosadne boje. Poigraj se s kombinacijama i odredi četiri ili čak pet boja koje ćeš koristiti, ali ih koristi planski.

Druga stvar koju možeš napraviti je stvoriti paletu boja prema komadu namještaja koji ti je najdraži. Ako naiđeš na neki kauč zanimljivog dizajna, stvori paletu boja prema njemu i neka to bude tvoja početna stanica na putu prema luksuzno uređenom domu.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.