Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Moljci u knjigama: Kako ih se riješiti?

Svi znamo da su ove životinjice pravi kućni neprijatelji. Moljci u knjigama, među namirnicama, u ormarima s odjećom. Kako ih se riješiti?

Moljci u knjigama: Kako ih se riješiti?
Budi najbolja verzija sebe.

Dolaskom toplijeg vremena prvi se kukci počinju pojavljivati u našim domovima. Pauci i muhe nekada ne predstavljaju toliki problem koliko i moljci koje možemo pronaći u kuhinjskim ormarićima, ormarima s odjećom, a velki su problem i moljci u knjigama. Stoga, kako se riješiti moljaca? 

shimmer fallback

(FOTO: Pixabay) 

Ispraznite i očistite sva područja na kojima ste ih vidjeli. Pazite na to da ne tražite samo žive moljce vec i njihova jajašca koja su jako sitna. 

Kad se pojave moljci u knjigama, nužno je da budete detaljni pri cišćenju, jer ako ste ostavili jednu knjigu na kojoj su ostala jajašca, sav trud vam pada u vodu.

Nakon što ste izbacili sve knjige, vrijeme je za pranje polica. Ako možete izvaditi police, učinite to i svaku zasebno perite. Usisavačem prođite svaki dio površine na kojoj su se možda pojavili moljci pa nakon toga dobro operite.

Koristite toplu vodu koju pomiješajte s octem za pranje. Ako uz to kod kuce imate sušene mente, dodajte i to u mješavinu. Ovo je jedna od namirnica jakog mirisa koja će ih odvratiti ako se pokušaju ponovno pojaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sada će vam moljci u knjigama biti manji problem kada znate kako ih se riješiti

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.