Budi najbolja verzija sebe.

Dizajnerski izgled i urbana funkcionalnost

Sanitarni modul Monolith kao spoj dizajna i funkcionalnosti

Budi najbolja verzija sebe.

Daniel Iranyi i Tom Stäubli su vrhunski dizajneri i glavni „krivci“ za jedan od najsavršenijih Geberit proizvoda - Monolith. Njihovo dugogodišnje iskustvo i kvaliteta rada rezultirali su proizvodom koji je promijenio izgled i funkciju vodokotlića. Monolith sanitarni modul postao je sinonimom za idealan spoj dizajna i kvalitete.

Upitate li ovu dvojicu poznatih dizajnera koji su im bili najveći izazovi pri kreiranju i postavljanju temelja tako usavršenom sanitarnom proizvodu, jednoglasno će odgovoriti da je glavni cilj bio i ostao pojednostaviti izgled proizvoda, a sačuvati besprijekornu kvalitetu prepoznatljivu za Geberitove proizvode. Objašnjavaju i kako su ovim proizvodom željeli, a i dodat ćemo uspjeli, promijeniti standarde klasičnog prostornog uređenja kupaonice. Novi proizvod je od samog početka zamišljen kao namještaj u kupaonici koji će pritom sakriti dobri stari vodokotlić. Bile su to samo neke od temeljnih ideja sposobnih projektanata iz švicarskog ureda Tribecraft koji su veliku pažnju posvetili proporcijama i usklađivanju linija i oblika. Bitno je bilo i tome dodati i uskladiti keramičku pozadinu, koja je najbolje rješenje za idealan izgled i funkcionalnost ovog proizvoda.

Od presudne važnosti za kompletan izgled ovog proizvoda bio je izbor materijala. Tu je ovaj dvojac odmah prepoznao staklo kao materijal stvoren za Monolith. Zašto staklo? Odlikuju ga iste karakteristike kao i Geberit proizvode - elegancija, higijena i lako (savršeno) usklađivanje te naravno prilično olakšan rada s njim. Staklo ima i još nekoliko bitnih karakteristika koje su bile od iznimne važnosti u stvaranju samog proizvoda i njegovog cjelokupnog izgleda. Mali su to trikovi sjajnih dizajnera koji znaju izabrati idealne materijale za upotrebu i usklađivanje ostalih elemenata dizajnerskog sanitarnog proizvoda. Tako u slučaju Monolitha staklo ima efekt ogledala te uz keramičku pozadinu stvara i efekt dubine, što je vrlo bitno u manjim prostorima kao što su kupaonice.

Zadržan je i funkcionalan aspekt proizvoda. Potvrda tomu je i postavljanje tipke za aktiviranje na bočnu stranu, za razliku od dosadašnjih proizvoda iz linije Geberit na kojima se tipka za aktiviranje nalazila na prednjem djelu.  Moderan koncept i izgled samog proizvoda je svoj urbani duh dokazao i tijekom demonstracije u srcu Londona, gdje je Monolith sanitarni modul bio postavljen u središtu prometne ulice i time privlačio poglede svih znatiželjnih prolaznika koji su s čuđenjem i divljenjem gledali u suvremeni sanitarni modul. Sve je zabilježeno videozapisom, od reakcija prolaznika pa do samog Monolith-ovog uklapanja u cjelokupnu urbanu atmosferu. Još jedan dokaz koliko je modernistički izgled lako uklopiti u današnju svakodnevnicu i svaki sanitarni prostor.

Sjajni dizajneri i kreatori Monolitha su od početka znali da će njihova kreacija postati sinonim za eleganciju, kvalitetu i jednostavniju, pristupačniju instalaciju. Jednostavno rečeno, Monolith je još jedna potvrda švicarske preciznosti i kvalitete.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.