Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Biljke.Plants

U Zagrebu je otvoren pravi raj za sve koji vole neobične biljke

Ana Hrgovčić, koja stoji iza brenda BILJKE.PLANTS, uz webshop, sada je otvorila i fizičku trgovinu - pravu urbanu džunglu u centru Zagreba u kojoj će posebno uživati ljubitelji biljnih terarija

b4418aff-d326-4797-ad59-92f9d23b2fa7.jpeg
Foto: Biljke.Plants
Budi najbolja verzija sebe.

Ljubiteljima staklenih vrtova već je dobro poznato ime Biljke.Plants iza kojeg stoji Ana Hrgovčić. Ovom zelenom projektu cilj je ozeleniti naše domove, poslovne prostore i ulice, a u sklopu njega, 24-godišnja Ana već nekoliko godina izrađuje biljne terarije i kokedame.

Image
#podrzidomace

Ana je prva u Hrvatskoj osmislila DIY biljne terarije koji se praktički zalijevaju sami

Iako ovaj domaći brend ima web shop na kojem je moguće naručiti terarije, kad smo prije nešto više od godinu dana razgovarale s Anom, rekla nam je da joj je velika želja otvoriti i neki prostor - mjesto 'gdje će svi zainteresirani moći doći i popiti kavu, naučiti nešto novo o biljkama i pronaći onu pravu za sebe'.

shimmer fallback

Ovu želju sada je provela u djelo, pa tako u Ilici 74 u Zagrebu možeš posjetiti pravu urabnu džunglu - preslatki plant shop s biljnim terarijima.

Iako u njezinoj trgovini možeš birati između raznih vrsta, od onih koje su prilagođene tamnim prostorima do onih koje toleriraju suhi zrak, glavne zvijezde su ipak biljni terariji - tropske biljke posađene u zatvorenu staklenu posudu koje su, osim što izgledaju nevjerojatno posebno, također i 100 posto jednostavne za održavanje.

Kako nam je Ana već prije objasnila, zalijevaju se svega nekoliko puta godišnje destiliranom vodom, a ostatak zapravo odrađuju sami tako da su idealan izbor za početnike, ali i one zaboravne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

"Moja trgovina je posebnija od ostalih jer je specijalizirana za prodaju jednostavnih biljaka za početnike. Naglasak se nalazi na biljnih terarijima - samoodrživim sobnim biljkama koje su savršena prva biljka za djecu, muškarce i općenito osobe kojima biljke inače ne uspijevaju. Na otvorenje trgovine sam se odlučila upravo iz razloga što sam i ja jednom bila totalna biljko-neznalica i htjela sam pomoći sličnima meni", rekla nam je ponosna vlasnica najzelenije cvjećarne na Ilici.

Reakcije su zasad odlične, a Ana nam govori da su ljudi iskreno oduševljeni neobičnom i nikad do sad viđenom trgovinom terarija i kokedama."Svi se oduševe koliko su biljke slatke i zelene, i ponekad se dođu samo diviti ili uživati u razgovoru o zelenilu."

A ako se i sama želiš počastiti jednim kokedamom ili pokloniti dragoj osobi pravu malu tropsku prašumu u obliku biljnog terarija - obavezno posjeti Biljke.Plants u Ilici 74 i oduševi se najljepšim zelenim prostorom u centru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.