Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Malo traži, a puno daje

Biljka koja će preživjeti svaku tvoju grešku i cvasti cijelo ljeto

Sitni cvjetići verbene privlače pčele i leptire, nježno mirišu i cvatu sve do u jesen. Bez sumnje će uljepšati tvoj balkon ili vrt

bee-3483409_1920.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Verbena ili sporiš jedne je od onih biljaka koje su jednostavno savršene za svaki vrt, a svojom ljepotom učinit će ga pravom ljetnom oazom. Isto tako, odličan su izbor za svakog vrtlara jer ne traže puno i stoički podnose ljudske pogreške. Ne trebaš biti vješta da bi uzgojila verbenu. Ova lijepa jednogodišnja biljka, listova pokrivenih sitnim dlačicama i cvjetića formiranih u klasove, iz roda Verbenaceae, izuzetno je skromna i žilava.

Image
Ne brini, iza ponoći čarolija ne nestaje

Fuksija - cvijet čudesne ljepote koji će vrt pretvoriti u bajku

Uspijevat će i u hladu i na suncu, izdržati ako ju zaboraviš zaliti, no ipak ne budi nemarna. Verbenu zalijevaj umjereno, ali redovito, osobito u najtoplijem dijelu ljeta, no vodi računa da se voda ne zadržava u zemlji (ako ju sadiš u vazama na balkonu). Ona voli rahlo tlo, ali i prihranu u fazi kada intenzivno raste.

Verbena se sije u veljači, a presadnice se u zemlju sade u svibnju na razmak oko 20 centimetara kako bi svaka biljka imala dovoljno mjesta za rast. Cvate sve do sredine jeseni. Njezino prirodno stanište su Europa i Azija.

Osim što je jako lijepa, verbena je i ljekovita - osobito dobro djeluje kao sredstvo za smirenje i protiv nesanice. Medonosna je, privlači pčele i ostale oprašivače pa tvoj vrt i balkon čini još ljepšim i ugodnijim mjestom za boravak. Stoga, ako joj dosad nisi dala priliku, vrijeme je da to učiniš. Sigurne smo da će te osvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.