Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Feng shui savjeti

Ovi predmeti mogu biti izvor loše energije. Izbaci ih iz svog doma

Prema mišljenju feng shui stručnjaka, da bi u našem životnom prostoru vladala pozitivna energija, moramo ga očistiti od svih onih stvari koje remete ravnotežu i ugrožavaju mir

spacejoy-9M66C_w_ToM-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora te življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo. Prema ovoj vještini, sve ono što unosimo u dom utječe na energiju i blagostanje u našoj svakodnevici.

Image
Mir u kući

Jednostavno i učinkovito: Feng shui savjeti za podizanje dobrih vibracija u domu

Smisao uređenja doma prema feng shuiju je kreirati prostor u kojem će vladati ravnoteža i sklad, a to se postiže pravilnim razmještajem namještaja, ali i izbacivanjem onih stvari koje zagađuju naš energetski prostor.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Kako ističu feng shui stručnjaci, da bi u našem životnom prostoru vladala pozitivna energija, moramo ga očistiti od svih onih stvari koje remete ravnotežu i ugrožavaju mir. Ako si i sama primijetila da u je u tvom domu prisutna negativna energija ili da nedostaje sklada, možda je problem u stvarima koje držiš u svom prostoru.

Čak i male promjene unutar doma mogu imati veliki značaj, a u nastavku smo izdvojile neke od predmeta koje prema pravilima feng shuija ne bismo trebali držati u svom domu jer unose negativnu energiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Umjetne biljke ili suho cvijeće

Prema mišljenju feng shui stručnjaka, u svom domu ne bi trebala držati umjetne niti suhe biljke jer označavaju ustajalu energiju. Umjetne biljke zamijeni živima koje ćeš lako i jednostavno održavati i uvijek vodi računa o tome da redovito uklanjaš uvenulo cvijeće iz vaza. Umjetne biljke remete mir u životnom prostoru, dok uvenule biljke mogu privući razne nametnike u dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Dekorativni objekti

Ukrase i figurice kupljene na buvljacima ili one koje ti se ne sviđaju trebaš ukloniti iz svog interijera. Naime, takvi dekorativni objekti u životni prostor unose lošu energiju i mogu potaknuti negativne emocije.

shimmer fallback

Slomljeno ili prljavo ogledalo

U feng shui praksi ogledala nisu poželjan dodatak domu, a ako ih već držiš u svom interijeru, ona bi uvijek trebala biti čista. Slomljena ogledala izvor su loše energije i mogu uzrokovati poremećaje u tvom životu pa ih izbaci iz svog prostora. Uz to, ogledala nikad ne bi trebala biti okrenuta prema ulaznim vratima jer na taj način sprečavaju ulazak pozitivne i svježe energije u tvoj životni prostor.

shimmer fallback

Kaktusi ili trnovite biljke

Kad je riječ o živim biljkama, feng shui stručnjaci savjetuju da u svom domu izbjegavaš kaktuse i sve druge biljke koje po sebi imaju trnje. Možeš ih držati u vanjskom prostoru – na vrtu ili balkonu, ali nikako ne u interijeru. Naime, prema feng shuiju takve biljke su izvor lošeg raspoloženja i mogu izazvati probleme u odnosima.

shimmer fallback

Pokvareni satovi

Satove koji su davno prestali raditi trebaš izbaciti iz svog doma. Svojevremeno su služili svojoj svrsi, no njihovo je vrijeme prošlo. Možeš ih zamijeniti novima, no nikad ih nemoj držati kao ukras jer to može uzrokovati nepotrebne blokade u tvom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Okrhnuto posuđe

Feng shui stručnjaci tvrde da u svom domu nikad ne bi trebala držati okrhnuto ili slomljeno posuđe poput šalica, čaša ili tanjura jer ono remeti protok pozitivne energije u tvom životu. Kad je riječ o staklenom posuđu, upotrebljavaj samo ono koje je u vrhunskom stanju. Ukloni iz svoje kuhinje, blagovaonice i drugih dijelova kuće svo posuđe koje je napuknuto ili okrhnuto.

shimmer fallback

Životinjsko krzno i tepisi

U domu ne bi trebala držati niti mrtve životinjske kože, rogove i slične predmete jer su izvor loše energije. Ako voliš takve predmete, uvijek biraj one od umjetnih materijala.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.