Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

6 stvari kojih vjerojatno radiš krivo kada pereš odjeću za vježbanje

Odjeća za vježbanje trajat će mnogo duže ako prestaneš raditi ove pogreške

6 stvari kojih vjerojatno radiš krivo kada pereš odjeću za vježbanje
Budi najbolja verzija sebe.

Sigurno znaš oprati veš, to zaista nije najteža stvar na svijetu i većina nas savladala je ovo već u tinejdžerskim danima. No, čak i najiskusnije kućanice nekad znaju pogriješiti u metodi pranja određenog rublja. Ako misliš da se sve rublje pere na isti način, varaš se i to je tvoja prva velika greška.

Odjeća za vježbanje danas je često izrađena od novih, modernih materijala, i zahtjeva dodatnu pažnju kada je riječ o pranju. Pranje nove sintetičke odjeće na isti način kao što pereš ostalu odjeću može joj skratiti životni vijek i učiniti da izgleda otrcano. Ovo su najčešće pogreške koje radimo kada peremo takve moderne materijale, i načini na koje ih možeš izbjeći.

Koristiš omekšivač
Omekšivači mogu ostaviti tanki sloj oko sintetičke odjeće. Oni su osmišljeni za stare tipove tkanina, a ne za sintetiku. Ostaci omekšivača na sintetici mogu uzrokovati čudan miris kojeg se kasnije teško riješiti. Sintetičkoj odjeći nije potreban omekšivač, pa ga radije zaobiđi kada pereš odjeću za vježbanje.

Koristiš običan deterdžent
Obični deterdženti mogu začepiti sintetičku odjeću umjesto da je očiste. Tako zadržavaju miris znoja u tkanini koji se može osjetiti i nakon pranja. Potraži deterdžent koji je dizajniran posebno za sintetičku odjeću i koristi ga kada pereš odjeću za vježbanje.

shimmer fallbackKoristiš previše deterdženta
Previše deterdženta može stvoriti talog na odjeći za vježbanje koji se akumulira i u perilici, te uzrokuje plijesan i uništavanje perilice. Koristi manje deterdženta kada pereš sintetičku odjeću kako bi izbjegla ovaj problem.

Stavljaš previše rublja u sušilicu i koristiš previsoku temperaturu
Previše rublja u sušilici može produžiti vrijeme koje je potrebno za sušenje rublja, a ako taj problem rješavaš tako da povećaš temperaturu sušilice, oštetit ćeš sintetičku odjeću. Ovu odjeću moraš sušiti na niskim temperaturama, a najbolje je na zraku.

Ne čistiš perilicu za rublje
Ostatci deterdženta i omekšivača mogu se nakupiti po cijeloj perilici i uzrokovati čudan smrad perilice, ali i odjeće. Perilica se povremeno mora dobro očistiti, a poželjno je i korištenje deterdženta protiv neugodnih mirisa kako se oni ne bi prečesto vraćali.

Dodaješ mirisne perle smrdljivom rublju
Ove perle uglavnom samo maskiraju neugodne mirise, umjesto da ih potpuno očiste s odjeće. Radije ih zaobiđi na odjeći za vježbanje jer bi uz njih mogle poprimiti dugotrajni čudan miris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.