Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uskoro otvara svoja vrata

Botanički vrt u Zagrebu počinje naplaćivati ulaznice

Prvi put u povijesti, zbog pandemije, potresa i manjeg prihoda od očekivanog, Botanički vrt u Zagrebu naplaćivat će ulaznice

Botanički vrt
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Budi najbolja verzija sebe.

Kad stigne ožujak, mnogobrojni posljetitelji 'pohrle' u Botanički vrt u Zagrebu. Mjesto je to gdje možeš prošetati, sjesti na klupicu i pročitati knjigu ili jednostavno uživati u predivnom pogledu i prirodnom okruženje u samom centru grada. Tamo i u teglici možeš kupiti endemsku velebitsku degeniju.

No, zbog pandemije koronavirusa jako se smanjio broj posjeta domaćih, ali i stranih turista te je potres dodatno oslabio arhitekturu šarmantnih starih zgrada. Sve je to usporilo njihove planove i stvorilo financijske poteškoće zato ove godine Botanički vrt prvi put u povijesti počinje naplaćivati ulaznice.

shimmer fallback

Redovitu ulaznicu platit ćeš 10 kuna, a ulaznica za učenike, studente i umirovljenike stajat će 5 kuna. Postoji i mogućnost sezonske ulaznice čija će se cijena kretati od 150 do 300 kuna.

“Cijena ulaznica daleko je manja od cijene u botaničkim vrtovima susjednih zemalja, no unatoč našim potrebama, ipak smo na umu imali nepovoljnu situaciju u kojoj se danas nalazi većina naših sugrađana. Nadamo se da ćemo s prikupljenom zaradom koncem godine moći popraviti krovište i terasu gospodarske zgrade koja prokišnjava ili pak zamijeniti dotrajale elektroinstalacije u staklenicima”, napisao je voditelj Botaničkog vrta, dr.sc. Vanja Stamenković.

Nadodao je i kako mora podsjetiti da botanički vrtovi nisu tek 'prolazilišta, šetališta ili javni parkovi namijenjeni razonodi već učilišta i muzeji na otvorenom. Botanički vrt otvara svoja vrata u ožujku, a sve informacije oko uvođenja naplate ulaza možeš pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.