Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Vikend pod dekicom

Ako voliš Bridgerton, ove će te serije osvojiti

Temperature ispod nule pravo su vrijeme za gledanje romantičnih serija pod dekicom. Pronašle smo serije slične Bridgertonu koje će te osvojiti na prvu

profimedia-0350905659.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Zima je najbolje vrijeme za uživanje u serijama sa šalicom toplog čaja i ispod tople dekice. Nakon fantastičnog uspjeha serije Bridgerton svi smo se poželjeli vratiti se u neka davna vremena. Bridgerton je svojim uspjehom ponovno u fokus stavio krinoline, šaputanja po hodnicima dvoraca, ali i romantiku.

Image
Nije li neodoljiv?

Tko je junak hit serije "Bridgerton" za kojim luduju žene diljem svijeta?

Žene su uvijek uživale u serijama koje odišu romanikom i lijepim manirama, a dok čekamo da snimi druga sezona ove hit serije, pronašle smo zanimljive kostimirane serije pune romantike. Kraljice i kraljevi, romani Jane Austen adaptirani za TV, putovanja u prošlost najbolji su izbor za Valentinovo i hladni val koji nam stiže. Dovoljno je samo odabrati jednu od ovih serija i sigurno ćeš uživati u romantici i drami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Španjolska princeza (2019. - 2020.)

Ova američka serija sa svoje dvije sezone vraća gledatelja u doba Katarine Aragonske. Snimljena prema romanima "The Constant Princess" i "The King's Curse" Philippe Gregory. Serija započinje u trenutku kada Katarina putuje u Englesku kako bi se udala i održala mir između Engleske i Španjolske. No kada Arthur, za kojeg se trebala udati, iznenada umre, ne preostaje joj ništa drugo nego se udati za njegovog mlađeg brata.

Serija je puna intriga s engleskog dvora, a Katarina Aragonska primjer je snažne žene koja na svojim krhkim ramenima nosi sudbinu Španjolske.

Victoria (2016 - 2019)

Jenna Coleman glumi britansku kraljicu Viktoriju. Prva sezona počinje u trenutku krunidbe, imala je samo 18 godina, provela je prvih nekoliko mjeseci na prijestolju i upoznala svog budućeg supruga Alberta. Snimljeno je tri sezone, a prati politički i privatni život jedne od najvećih kraljica u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Serija je prepuna lijepih kostima i krasne scenografije, a držali su se i detalja iz povijest. Zanimljiva da se temelji na Viktorijinim privatnim bilješkama. Ali zanimljiva je i ljubavna igra jer kraljica vlada, a suprug nema političku moć.

Downton Abbey (2010. - 2015.)

Iako se serija odvija 100 godina nakon Bridgertona, obje serija vrte se oko iste ideje: kakva budućnost čeka djevojke? Serija Downton Abbey prati život aristokratske obitelji koja živi na selu. Nakon smrti nasljednika u tragediji Titanica, obitelj Crawley, koja uključuje tri djevojke, mora pronaći rješenje za preživljavanje i održavanje nasljedstva koje može dobiti samo muškarac. Kao i aristokrati, i sluge vode zanimljive živote koje serija također prati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Puna je drame, predivnih kostima i realističnog prikaza svakodnevnog života ove male zajednice s početka 20. stoljeća. Treba spomenuti i sjajnu glumu i brojne nagrade koje je serija osvojila, kao i fantastičnu glumu velike glumice Maggie Smith u ulozi Lady Crawley.

Outlander (2014. - )

Radnja ove zanimljive serije događa se u Škotskoj 1743. godine. Mlada Engleskinja putuje kroz vrijeme i dolazi iz 1940. godine. U svijetu o kojem ona ništa ne zna, susreće stranaca, a morat će preživjeti to okrutno vrijeme i sakriti svoj identitet. Prisilno udana za Jamieja Frasera, škotskog pobunjenika, zavoljet će svoj novi život i muškarca koji je štiti od svih opasnosti.

Sanditon (2020)

Andrew Davis, pisac scenarija za "Ponos i predrasude", radio je i na još jednoj ekranizaciji romana Jane Austen. Napravio je scenarij za manje poznati "Sanditon". Charlotte Heywood pozvana je u Sanditon, primorsko ljetovalište, da zaliječi ranu na gležnju. Iako će na početku samo promatrati, mlada će žena otkriti svijet tajni i strasti koji će je duboko zainteresirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.