Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

10 razloga za posjetiti ZeGeVege festival

Odbrojavamo dane do početka ZeGeVege festivala

10 razloga za posjetiti ZeGeVege festival
Budi najbolja verzija sebe.

Ovaj vikend održava se 9. ZeGeVege festival u Zagrebu a evo deset stvari zbog kojih ga svakako morate posjetiti:

1. Pridružite nam se na ovogodišnjoj Zagrebačkoj Veganmaniji. Već kultni i 9. po redu ZeGeVege festival održat će se ove godine 2. i 3. rujna! Očekuje vas više od 100domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i cruelty-free kozmetike. Za vas smo priredili i bogat zabavni program, te pregršt poučnih i zanimljivih predavanja i radionica. Festival će 2. rujna trajati od 9 do 21 sat, a 3. rujna od 9 do 19 sati. Vidimo se!

2. Bez obzira na vaše svakodnevne prehrambene navike, na festivalu ćete sigurno pronaći nešto za sebe. Iz ovogodišnje raznolike i primamljive festivalske ponude veganskih delicija izdvajamo veganski kebab, biljne sladolede, burgere od konoplje, sušene bučine rezance i ukusne energetske pločice. Dakako, na festivalu Vas očekuje još neusporedivo više! Navratite, nećete požaliti ;)

3. Preko stotinu izlagača, i preko 20 potpuno besplatnih i za sve otvorenih predavanja i radionica– to može samo ZeGeVege. Iz bogatog programa radionica izdvajamo samo neke:
•    Palačinke bez jaja
•    Prirodna maska za lice i piling za tijelo
•    Zeleni sokovi i superhrana kao zdrav obrok za sve
•    Spremi klopu: Popečci od tikvica, kukuruza i metvice
•    Zdrave sirove slastice

4. Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu moći ćete za vrijeme oba dana trajanja festivala poslušati zanimljiva i poučna predavanja, kao i sudjelovati u mnogobrojnim besplatnim radionicama. Od ovogodišnjih predavanja izdvajamo samo neka, uz poziv da nam se pridružite na ovoj festivalskoj svetkovini života:
•    predavanje Tatjane Zajec iz skloništa Dumovec o poveznici između napuštenih pasa i veganstva
•    predavanje trenera fitnesa Mislava Skrepnika i nutricionistice Ivane Rukavine o biljnoj prehrani za sportaše
•    predavanje voditeljice slovenskog utočišta za farmske životinje Koki
•    predavanje Vedrana Romca o povezanosti prehrane i ekologije
•    predavanje Udruge Pobjede o građanskom aktivizmu i volonterstvu

5. Ako želite iskusiti djelić pozitivne, razigrane i prijateljske atmosfere kojom ovaj festival europskih proporcija odiže, preporučujemo da prelistate galeriju fotografija s prošlogodišnjeg ZeGeVege festivala koji je posjetilo preko 40.000 građana. Vidimo se!

6. O tome koliko je ZeGeVege festival održivog življenja postao popularan govore i mnoga ovogodišnja pokroviteljstva. 9. po redu ZeGeVege festival uživa potporu Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

7. Trener fitnessa Mislav Skrepnik i nutricionistica biljne prehrane Ivana Rukavina putem simpatičnih vizuala i plakata pozivaju sve da i ove godine u što većem broju posjetite ZeGeVege 2. i 3. rujna, najspektakularniji veganski festival u ovom dijelu Europe i šire. Ovo dvoje zaljubljenika u bodybuilding i vegansku prehranu svojim primjerom pokazat će kako izgleda hraniti se biljnom prehranom i prštati od energije i pozitivnih vibri! Uz to, na Festivalu će održati predavanje o dobrobitima biljne prehrane za sportaše. Ne propustite!

8. Posebna gošća ovogodišnjeg festivala je Ksenija V. Kutlačić iz Slovenije. Njezino predavanje "Životinje iz druge perspektive" održat će 2. rujna 2016. u 20 sati. U njemu će predstaviti rad Utočišta Koki koje vodi i koje je dom spašenim životinjama. Kroz individualne priče o svinjici Dori, kravi Miši, kokoši Fridi i ostalim pojedincima koji nastanjuju utočište opisat će kako su životinje promijenile svijet posjetiteljima utočišta i njoj samoj.

9. Ovogodišnji bogati zabavni program ZeGeVege festivala održivog življenja broji preko 20 izvođača. U oba dana trajanja festivala na Trgu bana Jelačića izmjenjivat će se glazbenici, plesne skupine, performeri, i mnogi drugi. Iz programa za vas izdvajamo nastupe popularnog Atomic Dance Factoryja, Detoura, TransForm Crewa i School of Street Style.

10. ZeGeVege festival održivog življenja jedinstven je festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji. Na njemu će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, a promicat će se održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a prošle godine posjetilo ga je više od 40 000 ljudi. Budite dio tog jedinstvenog događaja koji će se ove godine održati 2. i 3. rujna na Trgu bana Jelačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.