Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Iz muškog kuta - Rodila sam crnkinju, muž mi je bijelac

Max vam pomaže u vašim ljubavnim problemima

Iz muškog kuta -   Rodila sam crnkinju, muž mi je bijelac
Budi najbolja verzija sebe.

Max  vam pomaže u vašim ljubavnim problemima i svaki tjedan odgovara na nekoliko vaših pitanja postavljenih u savjetovalištu  s napomenom "Za Maxa" ili direktno na mail adresu max@zena.hr .

Max je iskusni novinar, poduzetnik, otac i bivši suprug, a vama će, drage naše žene i djevojke, biti najbolji prijatelj, savjetnik i psiholog. Anonimno zatražite savjete o sexu i vezama i saznajte više o tome iz muške perspektive. Dobro je imati muškarca na raspolaganju koji je uvijek na vašoj strani!


Imam ogroman problem: otišla sam sa suprugom u Njemačku. I, desio se preljub - ja sam ga prevarila. Glupa sam bila i vjerovala da se ništa neće desiti, a nismo koristili kondom kod odnosa (mislim, govorila sam, ali on me uvjeravao da ne treba), a ni pilule za dan poslije. Taj mjesec smo suprug i ja radili na djetetu i htjela sam zaboraviti na tu grešku. Tri mjeseca nakon tog sam slučajno otišla kod ginekologa, jer mi kasnio ciklus i rekao mi je da sam trudna. I opet sam bila glupa i naivna i uvjerila samu sebe da je dijete od mog supruga. S vremena na vrijeme udarala me krivica što sam to uradila i pitala se je li to dijete od drugog muškarca, a pogotovo zadnjih mjesec dana. Taj drugi lik je, na žalost, crnac i rodila sam jednu malu crnkinju. Moj muž je bio slijep i otvorila sam mu oči nakon dva mjeseca. On nekako nije vidio da je dijete tamno. I tad sam mu srušila cijeli svijet. Ja ne znam bi li je dala u dom. On stalno mijenja priču. Jedan dan bi je dao, drugi dan ne. Sad, kao, za to je da je zadržimo jer ja sam željela dijete, a on to nije želio, pa neka mi ga. Tu su i njegova i moja mama, čas pričaju jedno, čas drugo. Prvo kažu na vama je, što ćete. A ja - ja ga ne bi dala. Molim za pomoć i savjet!

KakaoKud u Njemačku pa s crncem?? Mislim, da si izabrala nekog plavokosog arijevca - i onda bi bilo malo sumnjivo, ali kažeš - to je takvo podneblje, prilagodili nam se organizmi. Ovako, tvoj čovjek mislio da je to od one silne čokolade što je stalno jedeš.

I onda kažu da je nama muškima samo na pameti okrenuti kakvu guzatu crnkinju ispod palme (dobro, to je istina). Oprosti, znam da ti nije lako, ali ovo sve zvuči kao neki Mujo-und-Fata vic. Kad smo već kod toga, je li istina što kažu da crnci imaju… ma dobro, nema veze. Verojatno je i tebe zanimalo. Nego, je li ti palo na pamet javiti tom tipu da je postao otac? Valjda se i njega nešto pita? Uostalom, mislim da imaš i neku zakonsku obavezu, barem prema djetetu. Na kraju krajeva, djevojčica će odrasti - što ćete joj reći? Da je pila puno čokoladnog mlijeka?

Taj tip je očito znao što će napraviti, čim je toliko inzistirao na nekorištenju kondoma. Vjerojatno ga previše ne zanima postojanje tog djeteta, što znači da je sve na tebi. Ne znam kako ćeš se vraćati kući s njom i mužem, jasno ti je što vas sve čeka tamo. Bez obzira na to, teško mi je i zamisliti da daš dijete u dom, jer jedno je sigurno - ti si mu majka. Ne poznam te kao osobu, ali se lako može desiti da ga nećeš zaboraviti, a i nastavak braka je upitan. Mislim, ni ovako baš nisi u zavidnoj situaciji. Naravno, možeš imati još djece s mužem (kloni se Kineza, molim te), važno je samo da ne diskriminira ovu djevojčicu. Dijete jedino ni za što nije krivo, potrebna joj je roditeljska ljubav (i majke i oca), a ne znam može li je tvoj suprug u potpunosti prihvatiti. Zasad kaže - eto ti je, što nije baš obećavajuće. Ne znam kakvu ćeš odluku donijeti, ali se nadam da ćeš podnijeti svaku žrtvu zbog djeteta. Ozbiljno porazgovaraj s mužem i objasni mu da je mora potpuno prihvatiti, želi li da ju zadržiš. U svakom slučaju, misliš li ga opet prevariti, sljedeći put izaberi Hasu.


Dragi Max, prije pet godina sam radila u kafiću i upoznala njega. Radio je u inozemstvu i dolazio do mene kad god je bio tu; pričali bismo, pili kave, nosio mi je čokoladice, sitnice… Prijateljica i ja smo počele s njim izlaziti, ponekad bismo zalomili do jutra. Nikad sami, iako sam znala da se zaljubio u mene. Držala sam malu distancu jer je on - OŽENJEN. Pomalo sam počela s njim nasamo ići van i tako se i ja ludo zaljubila. Shvatila sam to kad je otišao na skijanje sa ženom i kćerkicom od 4 godine. Osjetila sam i ljubomoru, a on se ubrzo vratio zbog ozljede. Jedva sam ga čekala vidjeti. To nam je dobro došlo jer je ostao na bolovanju. Šetali smo, čak me i poljubio. Potom sam saznala da će dobiti bebu. Svi su mu u kafiću čestitali, a ja sam bila tako jadna. Bez obzira na to, zavoljela sam ga i, nakon pet mjeseci, počela spavati s njim. Dolazio bi na dva dana, odlazili smo u hotele, toplice, čak sam odlazila i u Njemačku na nekoliko dana. Zaluđeni, nismo mogli zamisliti život jedno bez drugog. Isti smo, pašemo si u svemu, isto razmišljamo, iste stvari volimo. Što se tiče seksa, tu se najbolje slažemo, uvijek je vatreno i energično. Nakon rođenja djeteta sam bila jadna i depresivna, manje smo se viđali. Bila sam mu kao žena, čak smo razgovarali o njegovoj rastavi. Uvijek bi mi govorio da ga čekam i ne budem ni s kim. On “bi se rastao, ali ne zna kako to učiniti jer mu je žena jako dobra osoba i majka”, što je istina. Mrzila sam je što ima ono što najviše želim. Pogodilo me i što su preuređivali kuću dobivenu od roditelja; voli mene, a s njom uređuje dom… Tonula sam, svađali smo se, dolazio bi u kafić i govorio da me voli, da ne može zamisliti život bez mene, da ga moram čekati, da ćemo biti skupa. Uvijek bih popustila, ali sam se ipak maknula od njega. Ta stalna skrivanja, iako su svi znali - čak i moji roditelji (koji su poludjeli). Blokirala sam ga na društvenim mrežama, razdvojili smo se na tri mjeseca. Postala sam hladnokrvna prema njemu, svim muškima (iako sam glumila, boljelo me). Opet smo počeli: zajedno smo kad možemo biti, volimo se još više, ovisni smo jedno o drugome. Opet priče o rastavi; “ne smijem odustati” i bit ću “najsretnija na svijetu”. Više ne znam što misliti, glava mi puca. Samo plačem, depresivna sam, ne spavam cijele noći. Možda ljudi misle da smo on ili ja loše osobe, zbog toga što radimo, ali nismo - samo smo se jako zaljubili. Molim te, daj mi savjet što da radim, da li da budem luda i čekam ga, ili se jednostavno maknem, pa makar umrla od žalosti.

Griješnica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.Uh. Uh… uh. Da, najlakše je reći da ste grozne osobe, ali nije to tako jednostavno. Istina, popustili ste egoističkim porivima, a sve je potpalila strast. Što se tebe tiče, jasno ti je da je ključni trenutak bio kad si saznala da mu je žena trudna. Tek tada si shvatila da ga možeš ne dobiti, dotad si nekako puštala da te osvaja. Lakše si odolijevala dok si mislila da je “samo” oženjen. Sa svojom ženom je spavao cijelo to vrijeme, odlučio se i na drugo dijete. Uvidjela si da si predugo čekala i tu je proradila ženska posesivnost. Odlučila si mu “sve dati” i pokazati (najviše sebi) da si vrednija od one druge, da pripada samo tebi.

Tebe se, barem donekle, može malo shvatiti. Očito je da si mlađa, godio ti je i njegov status, pažnja… Nemaš iskustvo bračnog života te si odlučila ostati “slijepa i gluha” na postojanje druge osobe, žene kojoj se ozbiljno obvezao. I koju gorko vara, laže i upropaštava joj život. Iako su ti takvi odnosi još uvijek djelomična nepoznanica, samo zamisli da saznaš kako ima još jednu takvu curu kojoj priča sve isto što i tebi. Zar misliš da i sa ženom ne vodi razgovore o djeci, pripremanju novih stambenih objekata, planiranju daljnjeg života? Mrtav-hladan je gleda u oči, a istovremeno razmišlja o trenutku kad će se s tobom baciti u krevet i otpustiti strast plođenja uokolo. Da, neki muškarci u periodima kad su “oplodili ženku” imaju pojačane nagone, uzbuđenje im nikad nije veće i, zapravo, zamjenjuju strast za ljubav. Trebaju im nova osvajanja, naročito su na piku mlade, dobroizgledajuće, zategnute cure.

Mislim, ako nije tako - što bi rekla o takvom čovjeku? Radi sa svojom suprugom, ženom koju je izabrao, na proširenju obitelji - ljubav i odanost prema njoj nikad ne bi trebala biti veća, zar ne? Bi li ti htjela imati takvog muškarca za muža, bi li takav bio siguran oslonac u životu? Da, on je samo podlegao strasti seksualne energije (onu koju je najteže kontrolirati), a istovremeno se i malo razbahatio: očito mu sve dobro ide, zbog čega ne shvaća da se mora zadržati u granicama normale. Umjesto da prihvati svoju sreću, divnu ženu i majku, okolo traži kruha povrh pogače, jer - zašto ne, kad već može? Ne želim reći da je u potpunosti svjestan onoga što radi; ne mislim da je zao i pokvaren tip, no svi stradate zbog njegove “neodoljive” energije. On sam bi mogao biti najveća žrtva: obzirom da “svi znaju” što se dešava, zaista malo fali da vijest dođe i do njegove žene. Iskreno, čini mi se da bi ti to i željela, to ti sada izgleda kao neko rješenje.

Kad se osvijestiš (ako se osvijestiš), prva posljedica će biti veliki sram. Htjet ćeš propasti u zemlju, otići negdje daleko, gdje te nitko ne zna. Zbog toga sad čak osjećaš kao neku obavezu, da se ovo riješi njegovim konačnim razvodom i realiziranjem vaše veze. Zar misliš da te zaista neće gristi savjest? Neće te mučiti saznanje o mukama žene s bebom i malim djetetom? Nećeš imati strah da bi isto napravio i tebi, kad budeš trudna? Ili misliš da jednako strastven nije bio i sa svojom ženom, kad su počinjali? Kad bi ti sad netko mogao prikazati njihove tadašnje scene, uvjeren sam da bi se zamislila. Vjeruj mi, ni on sam nije svjestan što zapravo radi. Jer, ako mu je žena tako dobra, zašto je tako dugo oblijetao oko tebe i zavodio te? On očito ima neki problem, a u to je uvukao i tebe.

Smatraš da trebaš dobiti što je normalno i što ti pripada. Ipak, shvati da si mu ti veza bez obaveza - samo užitak i bijeg od posla i bračnog života. Nije s tobom jer si “bolja” - to nije mogao ni znati kad ti se udvarao. Stoga, vrijeme ti je izaći iz te mučne priče, a kako će on nastaviti svoj brak, njegov je problem. Najveće žrtve su članovi njegove obitelji. Još ima vremena osvijestiti se i bilo bi pametno da se i on obrati nekom savjetniku, neovisnoj osobi koja mu može otvoriti oči. Za kraj: zaista, ne čini ono što ne bi htjela i sama doživjeti.

Max

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.