Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Iz muškog kuta - Ne može zaboraviti bivšu

Max vam pomaže u vašim ljubavnim problemima

Iz muškog kuta -   Ne može zaboraviti bivšu
Budi najbolja verzija sebe.

Max  vam pomaže u vašim ljubavnim problemima i svaki tjedan odgovara na nekoliko vaših pitanja postavljenih u savjetovalištu  s napomenom "Za Maxa" ili direktno na mail adresu max@zena.hr .

Max je iskusni novinar, poduzetnik, otac i bivši suprug, a vama će, drage naše žene i djevojke, biti najbolji prijatelj, savjetnik i psiholog. Anonimno zatražite savjete o sexu i vezama i saznajte više o tome iz muške perspektive. Dobro je imati muškarca na raspolaganju koji je uvijek na vašoj strani!


Poštovani Max, s dečkom sam u vezi već dvije i pol godine. Na početku se dvoumio da li da bude sa mnom ili da se vrati bivšoj djevojci, to sam doznala nakon godinu dana. Po njegovoj priči ja sam bila jedina, ali u to više ne vjerujem. Moje ponašanje je povremeno bilo nepodnošljivo, ali svaki put bih to shvatila i ispričala se. Ne znam zašto je baš u svakoj svađi i za svaku sitnicu okrivljivao mene, iako mi je savjest bila čista. Nisam ga nikad mogla pustiti, jer je on moja prva prava ljubav i bojim se greške. Nekidan sam vidjela da često ulazi na profil bivše djevojke na facebooku. Zašto to radi? Odnedavno je jako čudan, za svaku glupost me optužuje, prijeti prekidom, “ne može podnijeti moje ponašanje” i slično. Imala sam ponekad ispade ljubomore, ali mislim da ih ima svatko. Čak mi je rekao da se trebamo distancirati na neko vrijeme. Voli li još uvijek bivšu? Trebam li ga zauvijek pustiti? Svaki razgovor o tomu završava galamom. I da, strašno mi smeta kada pije, to nije u umjerenim granicama. Ali onda kao da u inat to radi, tada mi svašta kaže preko telefona, a sutradan već primam isprike i obećanje da se neće ponoviti. Ali, ponovi se. Uvijek je bio uz mene, zna sve o meni, bio mi je prijatelj. Sve me nekako izjeda iznutra, previše se brinem oko svega.

 ZamjenskaMožda pije da je zaboravi? Al’ tuga mu se nova stvaaa-raaa… Tvoj momak nije neki loš čovjek, ali je prilično destruktivan. I autodestruktivan. Vidim, ne može natjerati svoj ego da otpusti stare okove, iako bi mu trebalo biti jasno da nema sreće u bivšim pričama. I jasno mu je - s vremena na vrijeme. Jasno mu je kad se otrijezni, nakon što u svom grču posegne za bocom, patetično naričući nad nečim što misli da je sudba kleta. Ne, ne rugam mu se. Većina nas ima takve priče za sobom, netko ih se lakše riješi, netko teže, netko nikad.

On očito ne može zaboraviti prekid s nekim za koga je mislio da mu podiže vrijednost. Ne podnosi da je ta cura sada možda s nekim drugim, stalno provjerava i kopa sam sebi po rani. Zato cijelo vrijeme muči tebe, kriva si što nisi ona, pa ti “prijeti” prekidom, a u stvari samo želi da se trudiš više oko njega. Kažnjava te što nisi potpuno ista kao druga, kao da je to uopće moguće. I kao da bi to za njega uopće bilo dobro! Pa, da si ista - i završilo bi na isti način. Optužuje te za sitnice (to je ono destruktivno ponašanje), pokušava te gurnuti od sebe, a u stvari želi da ga se tješi i da ga razumiješ. Podsvjesno ti, zapravo, time želi pokazati što ga muči i da bi bilo bolje da odeš. Kad dođe k sebi, shvaća da će ostati i bez tebe, pa te moli za oprost.

Nije mu lako, ali ni njegovo prijateljstvo nije ono zbog čega ste zajedno. Tvoje “greške” i mane se mogu svrstati pod one uobičajene, kakve svi imamo. Čim odbija razgovor o temi bivše, očito je da nije prebolio. Zbog rastrganosti i nemogućnosti rješavanja unutarnjeg konflikta radije se uhvati alkohola. I tako u krug. Dokad ćete tako? To ovisi samo o tebi. Zaista ne bi bilo loše da prihvatiš mali “odmor” pa ćeš možda u tom periodu shvatiti da i ti želiš od njega da bude netko drugi. Činjenica je da nije koncentriran samo na tebe i da zbog toga nijedno ne nalazi mir. Kao što bi i on trebao u vezi bivše, i ti moraš prihvatiti mogućnost da možda nećete uspjeti, jer ovo što sad imate je mučenje. Daj mu do znanja da ovako više ne želiš. Svatko zaslužuje cijelu osobu.


Kako da on nikada ne zaboravi seks sa mnom, iako ćemo to učiniti samo nekoliko puta? Ja sam se nedavno preselila iz Srbije u Kanadu. Imam 18 godina, a dečko koji me zanima ima 17. On živi u Srbiji, mi smo se ranije družili, ali je uvijek između nas postojao neviđeni seksualni naboj. Flertali smo i uživo i na društvenim mrežama. Oboje smo seksualno aktivni, ali nitko od nas nije bio u vezi nikada. Onda sam prije par dana na Instagramu otkrila da sada ima djevojku. Ona ima 19 godina, ali ja sam lepša i popularnija od nje. Iako je u vezi, počeo je flertati sa mnom više nego ikad na Facebooku. Za Novu godinu se vraćam u Srbiju i planiram spavati s njim, jer je njegova cura van grada. Ne želim ništa ozbiljno, jer se ionako vraćam za Kanadu, ali želim da sa mnom ima najbolji seks ikada. Što da uradim? Seks? Oralni seks? Analni seks? S&M? Da li je to sve dovoljno? Da odemo u hotel ili da kod kuće napravim romantičnu večeru?

50 nijansi crne

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Da, večera uz svijeće, a za desert - romantični analni seks. Uz obavezne lance i bič. Sa šlagom. To je onaj trenutak kad shvatim da sam prestar, jer nikako romantiku ne mogu povezati s tim. Mislim, nisam neka konzerva, kužim i S&M igrice i sve to, ali ne pretjerujmo s poezijom. Ili romantično ili uz lisice, bez miješanja žanrova.

Obzirom da si ljepša i popularnija od njegove službene drage, jasno je da ga moraš “razvaliti” kao nitko dosad u njegovom dugom, seksom bogatom životu. Nego, nije mi jasno: ako si već tako opaljena (sa 18!), ne znam što će ti tuđi savjeti? A i malo mi je čudno  da pitaš što trebaš učiniti - seks, oralni seks, pa sve do analnog seksa i vezivanja. Nisam baš siguran koliko si uopće probala od toga. Pitaš i je li to sve dovoljno; a ne znam, da probate seks na Snjegoviću? I zašto uopće želiš “nadjačati” njegovu curu? Zapišavanje teritorija?

Želiš li napraviti nešto što će ga potpuno šokirati, odvedi ga u kino na gledanje romantične komedije, a nakon toga otiđite na sladoled. Jasno, prvo posjetite Zoološki vrt. Oborit ćeš ga s nogu, to mu još nitko nije radio. Ovo ostalo je - kao i sa svakom drugom. Ili, traži da sve slika mobitelom za vrijeme seksa, pa to objavi na Instagramu i pošalji link njegovoj curi. Bit će ti zahvalna što si joj otvorila oči ili će mu pružiti više od tebe i tako te izazvati. Onda ćeš ti opet doći i otvorit ćete natjecanje. Svi sretni i zadovoljni, naročito on. Naravno, postoji i varijanta u kojoj i nju pozovete da vam se priključi.

Dragi brate: snijeg u Kanadi i dalje pada…

Max

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.