Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tkanina

Koja je razlika između umjetnih i prirodnih materijala?

Zanima vas jesu li umjetni ili prirodni materijali bolji za kožu? Koja je razlika između umjetnih i prirodnih materijala?

umjetni-i-prirodni-materijal.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Prirodni materijali, kao što su pamuk, svila i vuna su izrađeni od životinjskih ili biljnih vlakana, dok su umjetni materijali proizvedeni u potpunosti od kemikalija za stvaranje tkanina poput poliestera, viskoze, akrila i mnogih drugih. Upravo to je jedna od razlika između umjetnih i prirodnih materijala.

Tijekom godina ova sintetička vlakna su sve više rasla u popularnosti. Potražnja za poliesterskim vlaknima porasla je za više od polovice od 1980. godine, čime je poliester postao najkorišteniji materijal, prestigavši ​​pamuk. No, koja je glavna razlika između umjetnih i prirodnih materijala?

Velika razlika između umjetnih i prirodnih materijala je u načinu proizvodnje. Iako su sintetička vlakna poznata po većoj izdržljivosti i jeftinijoj proizvodnji, dobivaju se iz naftnih derivata i zahtijevaju složenu obradu, kao i sve sintetičke tkanine. Ali prirodna vlakna se prirodno nalaze na našem planetu.

Prirodne tkanine postoje tisuće godinama i koriste se u proizvodnji odjeće diljem svijeta. Iako su prirodni materijali skloni skupljanju i ima malu otpornost, oni su vrlo je upijajući, mekani i jaki. S druge strane, umjetni materijali su rezultat kemijske reakcije između kiseline i alkohola. Umjetni materijali su iznimno izdržljivi i dugotrajni u usporedbi s prirodnim vlaknima zbog svojih sintetičkih svojstava. Važno je poznavati koja je razlika između umjetnih i prirodnih materijala kako biste znali koji je materijal bolji za određeni odjevni predmet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.