Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Održavanje

Koja su najbolja prirodna sredstva za dezinfekciju?

Želite uništiti bakterije bez lošeg utjecaja na vlastito zdravlje? Prirodna sredstva za dezinfekciju su najbolji način za to. Saznajte koja su najbolja prirodna sredstva za dezinfekciju.

dezinfekcija.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Prirodna sredstva za dezinfekciju mogu biti prikladna alternativa korištenju sredstava za čišćenje kućanstva s jakim kemikalijama, bez obzira brinete li o potencijalnim zdravstvenim rizicima ili utjecaju na okoliš. Zapravo, prirodna sredstva za dezinfekciju često mogu biti jednako učinkovita kao i kemikalije, ako se pravilno koriste. No, koja su najoblja prirodna sredstva za dezinfekciju?

Prvo prirodno sredstvo za dezinfekciju je alkohol. Alkohol je jedan od najučinkovitijih alternativa kemijskim sredstvima za dezinfekciju. Alkohol ubija klice razgradnjom njihovih staničnih stijenki, ali je učinkovit samo ako se koristi u dovoljno visokoj koncentraciji, odnosno oko 60% ili više. Možete napraviti otopinu alkohola za dezinfekciju kod kuće kombiniranjem dva dijela izopropilnog alkohola s jednim dijelom vode. Neka otopina odstoji najmanje 30 sekundi prije nego što je obrišete.

Još jedno prirodno sredstvo za dezinfekciju je ocat. Ocat se obično naziva prirodnim dezinficijensom. Glavni sastojak octa, octena kiselina, pomaže u razgradnji prljavštine i može smanjiti bakterije na prljavim površinama. Bijeli destilirani ocat se može kombinirati s jednakim dijelovima vode i koristiti na radnim površinama, podovima i ormarićima za ubijanje klica. Kako bi učinkovito ubio klice, ocat mora stajati na površini oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.