Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bonton

Na koju stranu ide pribor za jelo prema bontonu?

Želite postaviti stol i zanima vas na koju stranu ide pribor za jelo? Saznajte kako pravilno postaviti stol i na koju stranu ide pribor za jelo.

postavljeni-stol.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Nekada je bilo poznato kako postaviti stol, ali u današnjem brzom i užurbanom svijetu, znati kako pravilno postaviti stol postalo je pomalo zabavan trik. Ako ste dobili zadatak organizirati formalni ručak a ne znate kako postaviti stol i na koju stranu ide pribor za jelo, na pravom ste mjestu.

Važno je poznavati na koju stranu ide pribor za jelo jer taj trud signalizira gostima koji cijene ispravne postavke stola da su vam njihovi osjećaji važni. Zadat ćete opći ton da vam je zadovoljstvo večerati s njima. Također, pravilno postavljen stol može učiniti da sama hrana izgleda bolje. No, na koju stranu ide pribor za jelo?

Kada postavljate stol, važno je znati na koju stranu ide pribor za jelo za najjednostavniji pristup. Postavite vilice lijevo od tanjura, a noževe i žlice desno od tanjura. Rasporedite izvana prema unutra prema tome koji ćete pribor prvi koristiti. Postavite čaše za vino desno od tanjura, odmah iznad noža za večeru. Salvetu je potrebno postaviti pored vilice. Vrlo je važno poznavati na koju stranu ide pribor za jelo kako biste ostavili što bolji dojam vašim gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.