Kristal ili staklo

Kako razlikovati kristal od stakla

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako razlikovati kristal od stakla, a više pročitajte u nastavku

Kako razlikovati kristal od stakla

Staklo, kao jedan od postojanih materijala, ima široku primjenu. Obično staklo je najlošije kakvoće, dok je kristal staklo mekše i bolje kvalitete jer sadrži 24 posto olovooksida. U kafićima i pizzerijama upotrebljava se obično staklo, dok se u gostionicama, restoranima i hotelima upotrebljava i kristalin. Samo u rijetkim prilikama, kao što je npr. svečana večera, upotrebljava se kristal.

Kako razlikovati kristal od stakla?
Postoji nekoliko jednostavnih načina kako razlikovati kristal od stakla. Ako na istoj temperaturi držite staklo i kristal, usporedite njihovu temperaturu. U pravilu kristal bi trebao pod jednakim uvjetima biti hladniji od stakla. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Još jedan način kako razlikovati kristal od stakla je u bistroći materijala. Kristal ne bi trebao imati nikakve mjehuriće, dok se u staklu ponekad mogu vidjeti sitni mjehurići zraka. Također, staklo je manje otporno na ogrebotine.