Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Zašto dolazi do automatskog gašenja laptopa? Kako namjestiti da se laptop ne gasi?

Ne želite da vam se laptop ugasi ako ga ne koristite nekoliko sati? To nije komplicirano za postići. Saznajte kako namjestiti da se laptop ne gasi.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Laptop je prijenosno računalo koje korisnicima omogućuje da obavljaju poslove i pristupaju različitim sadržajima dok su u pokretu. Ovi uređaji su izuzetno popularni zbog svoje mobilnosti i praktičnosti. No, kako namjestiti da se laptop ne gasi?

Ako želite spriječiti da se vaš laptop gasi, možete napraviti nekoliko jednostavnih promjena u postavkama. Prvo, trebali biste provjeriti postavke napajanja u sustavu. Na većini laptopa, možete pristupiti ovim postavkama tako što ćete kliknuti na ikonu baterije na desnom donjem dijelu zaslona i odabrati opciju "Postavke napajanja". U ovim postavkama možete odabrati opciju "Nikad" za vrijeme isključivanja zaslona i praznjenje baterije.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite namjestiti da se laptop ne gasi je promijeniti postavke ažuriranja. Naime, sustav će se samostalno ažurirati i to može uzrokovati gašenje računala. Da biste to spriječili, odaberite opciju "Postavke" i kliknite na "Ažuriranje i sigurnost". U ovim postavkama, odaberite "Windows Update" i zatim "Napredne opcije". Tamo možete isključiti opciju "Automatsko ponovno pokretanje računala". Konačno, ako želite da vaš laptop ne prestaje raditi čak ni kad se baterija isprazni, možete koristiti vanjsku bateriju ili napajanje koje će osigurati neprekidno napajanje vašem laptopu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.