Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako se koriste tipke za kopiranje na tipkovnici?

Tražite brži način za pisanje i snalaženje u aplikacijama za uređenje teksta? Tipke za kopiranje na tipkovnici su prava stvar za to. Kako se koriste tipke za kopiranje na tipkovnici?

tipke-na-tipkovnici.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Umaraju vas klikovi mišem za jednostavne naredbe kao što su izrezivanje, kopiranje i lijepljenje? Srećom, postoje tipke za kopiranje na tipkovnici koje olakšavaju i ubrzavaju ovaj posao. Ako ne koristite ove tipke za kopiranje na tipkovnici, propuštate jednostavan način za uštedu vremena i truda.

Tipke za kopiranje teksta na tipkovnici su ctrl, X, C i V. Same po sebi, ove tipkovnice nemaju posebnu funkciju osim ispisa slova. Međutim, kombinacijom tipke ctrl sa nekom od ovih tipki za kopiranje, otkrivate nove mogućnosti.

Kombinacija tipki ctrl i X reže tekst. Kada režete tekst pomoću, uklanjate ga s ciljanog mjesta dok ga šaljete u međuspremnik u memoriji sustava. Kombinacijom tipki ctrl i V lijepite stvari iz međuspremnika na željeno mjesto. Kombinacija tipki ctrl i C radi slično kao ctrl i X, samo što ne uklanja tekst već ga jednostavno kopira u međuspremnik. Ako su dobro uvježbane, ove tipke za kopiranje na tipkovnici mogu uštediti mnogo vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.