Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Društvene mreže

Što učiniti kada dobijete virus na Facebooku?

Dobili ste poruku od nepoznate osobe na Facebooku? Budite oprezni, možda se radi o virusu na Facebooku. Saznajte što je virus na Facebooku i kako se zaštititi od virusa na Facebooku.

facebook.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Virus na Facebooku predstavlja računalni virus koji se širi kroz ovu društvenu mrežu, a može uzrokovati razne probleme, uključujući krađu osobnih podataka i financijske prijevare. Uobičajeni načini na koje virusi ulaze u sustav su kroz zaražene privitke, poveznice i lažne profile. No, kako se zaštititi od virusa na Facebooku?

Da biste se zaštitili od virusa na Facebooku, potrebno je provoditi mjere opreza kao što su neklikanje na sumnjive poveznice, ne preuzimanje datoteka s nepoznatih izvora, i ne prihvaćanje prijateljstva od nepoznatih osoba. Također je preporučljivo da koristite snažne lozinke i dvofaktornu autentifikaciju kako biste otežali pristup vašem računu.

Ako sumnjate da ste zaraženi virusom na Facebooku, prvo biste trebali promijeniti lozinku svog računa i obavijestiti Facebook o problemu. Zatim, koristite antivirusni softver za skeniranje svog računala i uklanjanje bilo kojeg zlonamjernog softvera. Također, obrišite sve sumnjive poruke i obavijesti te budite oprezni kada otvarate nove poruke ili zahtjeve za prijateljstvo od nepoznatih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.