Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Što je hibernacija laptopa? Zašto dolazi do hibernacije laptopa?

Čuli ste za izraz hibernacija laptopa ali niste sigurni što to znači? Saznajte što je hibernacija laptopa i zašto je ova funkcija korisna.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Hibernacija laptopa je jedan od načina mirovanja prijenosnih računala koji se koristi za smanjenje potrošnje energije i produženje vijeka trajanja baterije. Kod hibernacije, sve trenutne radnje i podaci se spremaju na tvrdi disk, a računalo se isključuje. To znači da kada se računalo ponovno pokrene iz hibernacije, sve se radnje i podaci obnavljaju na istom mjestu gdje su i bili kada se računalo ušlo u hibernaciju.

Hibernacija laptopa je korisna kada želite isključiti laptop, ali želite nastaviti raditi s trenutnim radnim zadacima kasnije, bez da morate ponovno pokretati sve programe i aplikacije. Hibernacija je također korisna kada vam je potreban produženi period neaktivnosti, jer se računalo ne troši bateriju u stanju mirovanja, kao što je to slučaj u slučaju kada je računalo u potpunosti uključeno.

Kako postaviti laptop u stanje hibernacije? Jednostavno kliknite na gumb „Start“, odaberite opciju "Hibernacija" i prijenosno računalo će se isključiti i spremiti sve podatke na tvrdi disk. Kada ponovno pokrenete računalo, bit će vam ponuđeno da se vratite u stanje u kojem ste bili prije ulaska u hibernaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.