Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Što je buđenje laptopa? Kako probuditi laptop?

Svaki laptop ima funkciju mirovanja kako bi uštedio energiju. No, što je točno stanje mirovanja i kako probuditi laptop iz stanja mirovanja?

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Kada laptop uđe u način mirovanja, to znači da se smanjuje potrošnja energije i da se privremeno prekida rad sustava. Ovo je korisna funkcija koja omogućuje korisniku da produži vijek trajanja baterije i smanji troškove električne energije. U ovom načinu rada, zaslon će postati tamniji ili se potpuno isključiti, a tipkovnica i ostali dijelovi prijenosnog računala će se isključiti. No, kako prilagoditi stanje mirovanja i kako probuditi laptop?

Postoje postavke laptopa koje se mogu prilagoditi kako bi se prilagodile načinu mirovanja. Na primjer, možete podesiti vremensko razdoblje nakon kojeg će se prijenosno računalo ući u način mirovanja. Također možete promijeniti postavke u kojima će se prijenosno računalo ugasiti u načinu mirovanja.

Kako probuditi laptop? Kako bi se probudio laptop iz načina mirovanja, obično je dovoljno pritisnuti bilo koju tipku na tipkovnici ili pokrenuti miš. U nekim slučajevima, možda ćete morati pritisnuti gumb za napajanje ili kombinaciju tipki kako biste probudili prijenosno računalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.