Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Koje su osnovne kombinacije tipki na tipkovnici?

U potrazi ste za kombinacijama tipki na tipkovnici koje će vam olakšati svakodnevno korištenje računala? Koje kombinacije tipki na tipkovnici morate poznavati?

tipke-na-tipkovnici.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Svi česti korisnici računala moraju znati ponešto kombinacijama tipki na tipkovnici. U osnovi, kombinacije tipki su skup jedne ili više tipki koje pozivaju naredbu u nekoj aplikaciji. Dakle, možete povećati svoju produktivnost pozivanjem naredbi s nekoliko pritisaka na tipku, umjesto da tražite tu naredbu u korisničkom sučelju aplikacije. Ovo su najpopularnije kombinacije tipki na tipkovnici.

Jedne od najpopularnijih kombinacija tipki na tipkovnici su tipke za rad s tekstom. Ovi tipkovnički prečaci korisni su pri radu s tekstom u programima za obradu teksta, aplikacijama za e-poštu i još mnogo toga. Glavne kombinacije su tipki na tipkovnici za rad s tekstom su Ctrl + X (izrežite tekst), Ctrl + C (kopirajte tekst) i Ctrl + V (zalijepite tekst).

Sljedeće kombinacije tipki na tipkovnici su za rad u internetskom pregledniku. Ove kombinacije uključuju Ctrl + T (otvaranje nove kartice preglednika), Ctrl + W (zatvaranje kartice preglednika) te Ctrl + Broj (navigiranje po karticama preglednika). Ove kombinacije tipki na tipkovnici olakšavaju snalaženje na računalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.